IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богатството на американските домакинства достига нов рекорд

Ръстът се обяснява със скока на фондовите пазари и повишаването на цените на имотите

11:28 | 08.12.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Богатството на американските домакинства се повишава до нова рекордна стойност през третото тримесечие, показват данни от редовния тримесечен доклад за богатството на домакинствата на Федералния резерв, предава Bloomberg.

Ръстът се обяснява със скока на фондовите пазари и повишаването на цените и стойността на имотите.

Нетната стойност на богатството на битовите и нефинансови групи нараства с 1,7 трлн. долара (1,8%) до почти 97 трлн. долара, показват данните на Фед.

Стойността на финансовите активи, включително акциите и дяловете на пенсионните фондове, се увеличава с 1,4 трлн. долара до почти 79 трлн. долара.

Дългът на домакинствата се увеличава средно с 3,7% за тримесечието. Ръстът на ипотеките е 2,7%, а другите потребителски кредити – за покупка на автомобили, студентски и т.н., се увеличават с над 4 на сто.

Стойността на притежаваните от тях недвижими имоти се повишава с 444,1 млрд. долара, сочат още данните.

Ръстът на стойността на финансовите активи отразява увеличението от 4% на широкия борсов индекс Standard & Poor's 500, който през този месец достигна близо до рекордно високо ниво.

През септември ръстът на цените на жилищата беше 6,2% на годишна база, което е най-силното повишение от септември 2014 г., показва индексът S&P CoreLogic Case-Shiller за 20-те най-големи пазара в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
george353
преди 6 години
Леле какви глупости. Това са тикива статистически илюзии и клишета че просто не е истина. Бях в щатите точно преди и по време на жилищния балон. Същите глупости говореха и тогава. Лично станах свидетел на това как кризата унищожи живота на мои познати. Как хора рабоят по две-три работи за да не останат на улицата. Познавах американци които не бяха взимали отпуск от 10 години и такива на които им се беше случвало да работят по 48 часа без прекъсване. Не знам колко често ви се е случвало да видите скапани от умора хора които спят по колите си защото нямат време да се приберат в къщи тичайки от една работа на друга. Не ви и пожелавам. Преди време четох за една бременна на която и изтекли водите на мотокара докато работела. Условията на труд са брутални. Бил съм в суетшоп без прозорци където лятно време температурите са непоносими. Не знаеш ден ли е, нощ ли е. Бачкаш смени по 12-13 часа за да искараш толкова че да не ти вземат картонената къща. *** живота и богатството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
majnata
преди 6 години
На какво са богати американците , на кредити ли ...? : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 4
vstoykov
преди 6 години
Правилното заглавие: балоните на акциите и недвижимите имоти увеличават илюзията за богатство на американските домакинства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още