IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари

Темата е корупцията в различни секторни политики

11:48 | 13.12.17 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Gruop</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Gruop

БСП и ДПС внасят вота на недоверие към кабинета "Борисов 3" на 17 януари. Темата е корупцията в различни сектори, съобщиха пред журналисти председателите на двете партии след среща в парламента, предава БТА.

Двете политически формации ще сформират работен екип, който да подготви мотивите за вота с конкретни случаи на корупция в различни сфери.

На 10 януари - първата сряда след ваканцията на народните представители, трябва да сме готови с мотивите, на 17 януари внасяме в деловодството, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че темата на вота е свързана с корупцията, но тъй като корупция има във всички секторни политики, работната група ще се конкретизира като започне да пише мотивите. Много голяма е темата, малко е времето, коментира Карадайъ.

Попитан как ще се възприеме от европейските ни партньори вот на недоверие в началото на българското председателство на Съвета на ЕС, председателят на ДПС отговори: "Много положително". 

Двете партии обсъждаха четири възможни теми. Предложенията на левицата бяха за несправяне в борбата срещу корупцията и провал на политиката в сферата на националната сигурност и отбрана, а на ДПС - за демографската криза и здравеопазването. От БСП смятат, че фокусът трябва да е върху несправяне с борбата срещу корупцията, защото може да се отнесе и към националната сигурност, и към здравеопазването, и към демографската политика. 


 


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
Иван Митев
преди 6 години
Фаталната слабост при правителството на Бойко Борисов е запазването на неправилното държавно прилагане на парите.При наличие на държавната грешка правителството е със съдба на жертва и дали ще е без или с "Вот на недоверие" е с подсигуряван провал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още