IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция е блокирана от 24-часова общонационална стачка

Тролейбусите и автобусите в страната няма да се движат през целия работен ден, а метрото в Атина ще се движи през няколко часа

11:19 | 14.12.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс&nbsp;</em></p>

Снимка: Ройтерс 

Гърция е блокирана от 24-часова общонационална стачка. Протестните действия обхващат обществения транспорт в страната - автобуси, тролейбуси, метро, железопътен транспорт и кораби, съобщава Ройтерс.

Стачката е в знак на протест срещу предложените от правителството трудови реформи, които включват ограничаването на правото на стачки.

Друга причина за недоволството е решението на Атина да отвори пазарите на електроенергия и природен газ по препоръка на международните кредитори.

Заради проблемите с транспорта в южната ни съседка от българското външно министерство препоръчват на сънародниците ни да се информират предварително за разписанията на превозните средства и за възможните алтернативни връзки с друг вид транспорт. 

Според информация на българското посолство в Атина тролейбусите и автобусите в страната няма да се движат през целия работен ден. Общогръцката федерация по корабоплаване също е обявила стачка, която започва в 00.01 ч. и приключва в 24.00 ч., като в тези часове морски транспорт няма да се движи.

По данни на ДПА Метрото в Атина ще се движи през няколко часа, а болниците в столицата на Гърция приемат само спешни случаи.

Анулирани са много полети от и към гръцките летища, въпреки че протестите на авиодиспечерите са само за четири часа, а не цял ден

Всички държавни служители подкрепят протестите. Заедно с тях в стачката участват и работещите в общините.

В общите протестни действия участват най-големите синдикати в страната – Съюзът на държавните служители, Общата федерацията на трудещите се, Общогръцката федерация по корабоплаване и учителският синдикат.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Sakamano
преди 6 години
Качеството на живот е относително. За хората е по-важна тенденцията, отколкото абсолютната стойност. Беднякът е доволен ако днес живее по-добре от вчера. Богатият е недоволен, че сега печели по-малко пари от преди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
sdar
преди 6 години
Лошо е положението в Гърция, животът е все по-труден и хората са принудени да протестират и стачкуват.Добре че ние сме стабилни и при нас всичко е нормално. При нас няма протести и стачки, всички са доволни и живеят добре. Стабилността е важно нещо. Добре е човек да знае че както е живвял вчера, така живее и днес, така ще живее и утре. Да е сигурен че няма да има промяна, а стабилност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още