IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата?

В предпразничната седмица във фокуса на инвеститорите ще са посланията от Японската и Австралийската централна банка

09:10 | 18.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Малко преди края на годината икономическият календар започва да се успокява, след като през изминалата седмица проследихме много срещи на централни банки, икономически данни и политически събития. Фед обяви дългоочакваното повишение на лихвите, докато Швейцарската централна банка, АЦБ и ЕЦБ не направиха сериозни промени в политиките си. Сред по-важните макроданни преди Коледа ще е индексът на потребителските цени в еврозоната и бизнес климатът в Германия.  

В понеделник, 18 декември, ще излязат оконачетелните данни за индекса на потребителските цени в еврозоната.

Във вторник, 19 декември, в Германия ще има информация за бизнес климата в страната.

По-късно през деня ще станат ясни и данните за разрешителните за строеж в САЩ. От Австралия се очакват протоколите от последното заседание на централната банка на страната. 

В сряда, 20 декември, ще излязат данни за продажбата на съществуващи жилища в САЩ. Ще има актуална информация и за запасите от суров петрол в страната. 

Пазарите очакват и данните за БВП на Нова Зеландия.

На фокус е и чаканото изявление от страна на Японската централна банка за паричната политика на страната. След решението ще има и пресконференция на гуверньора на ЯЦБ Харухико Курода.

В четвъртък, 21 декември, ще бъдат обявени финалните данни за БВП на САЩ за третото тримесечие. По същото време ще излязат данните за първоначалните молби за помощи от безработни в САЩ и производственият индекс на ФЕД Филаделфия.

Серия макроикономически данни ще излязат и в Канада. 

В петък, 22 декември, ще станат ясни окончателните данни за БВП на Великобритания за третото тримесечие. Не се очаква данните от предишните четения да бъдат ревизирани. 

В Канада пък ще обявят данните за БВП за октомври. 

В САЩ ще излезе актуална информация за продажбата на нови жилища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още