IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Християнсоциалният съюз преизбра Хорст Зеехофер за свой лидер

Близкият съюзник от Бавария на Ангела Меркел получава най-слабата подкрепа досега заради резултатите от националния вот през септември

14:34 | 16.12.17 г. 1
<p>
	Лидерът на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Лидерът на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер. Снимка: Ройтерс

Сестринската партия на Християндемократичния съюз на канцлера Ангела Меркел – Християнсоциалният съюз, преизбра за свой лидер Хорст Зеехофер, предава АП.

Подкрепата за Зеехофер обаче е най-слабата досега след лошото представяне на партията на изборите през септември, отбелязва информационната агенция.

Християнсоциалният съюз преизбра Зеехофер с 83,7% подкрепа. За сравнение, подкрепата за него през 2015 г. беше 87,2%, припомня агенцията.

Хорст Зеехофер е подложен на натиск заради лошото представяне на партията на националния вот през септември. Тя събра 38,8% от гласовете в Бавария, което е с 10,5 процентни пункта по-малко в сравнение с изборите през 2013 г.

Това разтърси из основи партията, която през есента на 2018 г. се изправя пред избори в провинция Бавария.

АП припомня, че по-рано този месец Зеехофер заяви, че ще се оттегли в началото на следващата година като губернатор на Бавария в полза на Маркус Зьодер - по-младият му съперник, но ще остане като лидер на партията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
majnata
преди 6 години
Нов бардак със стари гевендии не става , алооооу !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още