IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вл. Чуков: През 2018 г. ще има военен сблъсък между Иран и САЩ и Израел

По-вероятна е война в Газа, отколкото палестинска интифада, коментира експертът

16:35 | 16.12.17 г. 19
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Снимка: Bulgaria ON AIR

След признаването на Йерусалим за столица на Израел от страна на САЩ има едно високо напрежение между два полюса, каза в предаването "Брюксел 1" на телевизия Bulgaria ON AIR арабистът проф. Владимир Чуков.

"Единият полюс - това са Израел и САЩ, а другият полюс е Иран. Иран е всъщност участник в трите конфликта, за които досега говорим в Близкия изток. Ако щете Сирия, ако щете Северен Ирак, включително и Йерусалим", коментира той.

Чуков прогнозира, че през 2018 г. ще има военни сблъсъци, в които едната страна ще бъде Ислямската република Иран. От другата страна са САЩ и Израел. "Това е нещо, което просто се чувства", коментира експертът.

"Ако направим и анализ на тази трета интифада – тя не прилича нито на първата, нито на втората. Това е интифада на въоръжените групировки, на милициите, които са натрупали много, много опит – Хамас, Ислямски джихад, комитетите за народна съпротива. Т.е. по-скоро ще стане една война в Газа, която не се знае докъде ще ескалира, отколкото интифадите, в които се мятаха камъни, дървета, прашки и т.н", каза още той.

Според него в сегашната ситуация ще имаме чувствително ангажиране на паравоенни образувания, както и на държави и със игурност една от тези държави ще бъде Иран, заключи той.

Целия разговор на водещия на предаването „Брюксел 1“ Милена Милотинова с проф. Владимир Чуков гледайте днес от 17.30 по Bulgaria ON AIR

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 5 rate down comment 2
red6
преди 6 години
Грубо половината от израелското неарабско население са руснаци или с руско потекло. На всякъде се чува руска реч и сигурно има повече табели дублирани на руски, отколкото на английски... Не знам защо решихте от немай къде, че в тоя случай Русия ще заеме страната на Иран... По-скоро Иран няма да пипне, за да не ядоса руснаците. Да се дървиш на САЩ, като си в приятелски отношения с Русия е едно. Да се дървиш на САЩ и Русия е друго.Иначе, вероятно ще има някакъв цирк - Иранците, ще се правят на много сърдити, но няма да предприемат нищо сериозно. СА също. Тъпо е сам да режеш клона, на който седиш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Нямам никакви притеснения от евреите докато не бъдем включени в някакъв съюз насочен срещу тях, още повече, че исторически имаме някакви заслуги спрямо живота на 50-тина хиляди от тях.Не сменяй темата, както обикновено правите.Ислямските фанатици, техния шовинизъм и експанзионистичната им политика са най-важния проблем днес, а не евреите, които имат територия по-малка и от нашата, но пък са заобиколени от 1 милиард мюсюлмани, които използват всякакви позволени и непозволени средства да ги изтрият от земята. Докато фанатиците не са успели в това си начинание, ние сме по-назад в техния експанзионистичен план. После идва реда на останалите, между които сме и ние.Твоята позиция е на руснак или на неспособен да мисли човек, не на българин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 5
majnata
преди 6 години
Какво ти се иска видяхме по долу ... за някои юберменши и ти си арабин , да оставим ли пак евреите да си" свършат работата както трябва" ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 8
bgMan
преди 6 години
Арабите не са известни с кой знае какви умения, поне не тези, които са ислямски фанатици и политици.Рано или късно на някой няма да му издържат нервите и ще се пробва да обърне хода на историята с някоя върховна глупост насочена директно срещу Израел.Просто ми се иска Русия да не пречи на евреите да си свършат работата както трябва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 8
red6
преди 6 години
Тоя, според мен, е експерт-он***нист.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 6 години
Няма да има и всички го знаят. Обаче как иначе ще разбереш за "експерта арабист" Чуков?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 3
hagan
преди 6 години
никаква война няма да има
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 17
majnata
преди 6 години
"Лошо и грозно" не е ли САЩ и Израел да я започват , питам пък аз ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 25
bgMan
преди 6 години
Дано Русия да не подкрепи Иран в тази война щото ще бъде много лошо и грозно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още