Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

За природния газ Европа и Русия продължават да говорят на различни езици

През 2017 г. Москва започна да строи "Турски поток" без да знае ще има ли път за Европа и не спира да натиска за "Северен поток" 2

0
 
3
 
10
Otka4eni reformatori до: Стоян Петров
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Ей човек, вече не си и смешен и жалък. Доста под значението на тези две думи си. Ако съм на твое място щях да се скрия в миша дупка от срам, да си трая и да не се показвам. Вече дори не се усещаш какви глупости пишеш. от 2 години пишеш, ама едно и също. Толкова ли мозъка не може да ти роди нещо различно? Прочети се само какво пишеш. Знам знам, понеже си много голям интелект сега ще ми отговориш за да ме затапиш... Но каквото и да напишеш не ме интересува, няма и да ти отговоря. На тъ.пака отвръщам с мълчание....
П.С. Между другото какво става с ВЕЛИКИЯ черноморски газ от блока Хан Кубрат. Нали щяхме да се превъщаме в Саудистка арабия на балканите. Енергийния тигър, който нема да плаща вече суровини. Къде ви е газта............. смешници. И пак вместо да си траете и да чакате да видите има ли нещо или не пак се извърляте с приказките като чек,ий на мокър пясък. Типично... все пак толкова ви е акъла на вас психари,те
1
 
3
 
9
преди 9 месеца
Това не пречи европейските васали да търпят огромни загуби от санкции.
През шперца му е на хегемона за европейските баллллъци!
1
 
7
 
8
преди 9 месеца
За сведение на втората най-древна, висш пилотаж в демагогията как се прави:
Янките тръбят по целия свят, че ще правят дъмпинг със своя втечнен газ. При слугата им Англия пристига от новия завод в Русия (Ямал) танкер с втечнен газ. После щото на янките им е студено, тая газ отива в САЩ. После, що парица е царица, втория танкер направо си пристига по местоназначение, без посредници. Така де, какво тук значи някаква си кумова срама :)
21
 
12
 
7
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
И газопроводите им са като всяка руска работа.........нещо като нищо!
18
 
20
 
6
преди 9 месеца
Да добавя , че строителството явно върви с пълна скорост на Турски поток щото тръбите от бургаското пристанище се извозват към "глупавите" ни съседи.

12
 
29
 
5
преди 9 месеца
Проблема не е в ЕС а в САЩ, които искат да държат Русия чрез *** от Украйна които крадат руския газ който транзитират, а за капак и не плащат този който ползват. Ако Русия се отърве от това бреме наречено Украйна....САЩ ще трябва доста да се ръсят за да седят мирно в Киев щото ще им изсъхнат дупетата от глад. Европа трябва да помисли за себе си и Гърци, Чехи, Словаци, Унгарци и Поляци вече показват, че националните им интереси са над тези на брюкселската администрация и САЩ.
13
 
23
 
4
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
"Русия ... не дава отговор на въпроса, защо когато се търси единствено икономическата логика, се строят газопроводи за десетки милиарди евро "

Вие верно ли не сте разбрали каква е икономическата логика в газопроводите извън Украйна ?
И не сте чули доводите на руснаците ?
Или просто се правите на луди...
Макросхемата е пределно проста - в Момента Украйна държи 80% от транзита (или държеше). ЕС и САЩ пък държат Украйна, По този начин искат да диктуват на Газпром условия. Нещо като голямото Метро и Била, които диктуват на дребния булгаристанец по колко да продава сиренето и кога да му платят - дали след 50 дни, дали изобщо. Да де, ама Газпром не е дребния булгаристанец... 40% от вноса ... И ще расте. А ЕС хем иска евтин и надежден газ, хем иска и да дирижира - няма как да се получи. Германците, австрийците и чехите понеже си знаят интереса, ще си нагласят бизнес-схемата.
14
 
29
 
3
преди 9 месеца
Русия продава , Европа купува , България подсмърча до дувара...
20
 
24
 
2
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Борисов и ОРЕШАРСКИ носят ПЕРСОНАЛНАТА ОТГОВОРНОСТ за унищожаването на българската газопреносна система в СТРОИТЕЛСТВОТО на която са вложени милиарди долари.

ТЕ ОТКАЗАХА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЮЖЕН ПОТОК!

Ясно е, че:
1/ В началото на 2019 година ще бъде завършена тази ЧАСТ от проекта ТУРСКИ ПОТОК с която на САМО И ЕДИНСТВЕНО на Турция ще се доставя газ, в количество което се доставя в момента от България и Украйна.

ГОРЯТ УКРАИНЦИТЕ , ГОРИМ И НИЕ!

2/ Европа се управлява от инфантилни типове, които се приеха много на сериозно, НЕОСЪЗНАВАЙКИ, че газта която получават от Русия ще бъде пренасочена в обратна посока към КИТАЙ и ЯПОНИЯ и СЕВЕРНА КОРЕЯ

Не беше лошо в анализа да посочите как стоят нещата с ГАЗОПРОВОДА "Силата на Сибир".

3/ За Европа остана единствено ползването на АМЕРИКАНСКИ ШИСТОВ ГАЗ!
В този смисъл ПУТИН СЕ РАЗБРА С ТРЪМП защото интересите им са ОБЩИ.

А НИЕ??

ЩЕ ПЪЛНИМ НАШАТА ГАЗОПРЕНОСНАТА СИСТЕМА с празни илюзии за черноморски газ и БОЙКОВИ ХЪБОВЕ.

ДОКОГА ТАКА ЩЕ СЕ САМОЗАБЛУЖДАВАМЕ!
ВРЕМЕТО НАКЪСЯВА.

2019 ще дойде като утре , а ние НЯМА ДА ИМАМЕ ГАЗ!
21
 
27
 
1
преди 9 месеца
Ами с в случая говорим за икономика, ако не изцяло, то на първо място !!!
Русия натискала, а Германия не натиска ли? С тоя тотален отказ от ядрена енергия, Германия (и не само) скоро ще се види в чудо - и тогава много бързо ще се обърнат нещата - защото - с построяването на газовите трасета към Китай, по-после и към Индия и Япония, ЕС ще стане второстепенен пазар за Газпром.

А това квичене срещу Турски поток вече е чутовна наглост, защото Турция не е от ЕС... Брюкселските лизачи вече и на трети страни ли се мъчат да заповядват? А няма ли кой да им каже, че нигърският им господар обонго вече е наритан и полуживата му фаворитка - тоже?

Естествено е Газпром да иска да заобиколи украйна - поради политическата несигурност там: в украйна управлява една нелегитимна хунта, дошла на власт след преврат !!! Ако газчицата за Европа минава през украйна - и хохълите врътнат кранът (това вече веднъж се случи) - кой ще пострада - украйна или Европа? тогава - задаваме въпросът - евроГeйските политици кого защитават всъщност? ЕС или интересите на трети страни?

Купувайте акции на Газпром - защото победителят е ясен !!!