IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските пазари са разколебани въпреки оптимизма за данъчна реформа в САЩ

Туристическият сектор беше сред най-печелившите във вторник

19:41 | 19.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските пазари затвориха предимно с понижения във вторник въпреки оптимизма за предстоящото гласуване на законопроекта за данъчни реформи в САЩ, съобщи CNBC.

Британският FTSE 100 нарасна с 0,09% до 7544,09 пункта, германският DAX се понижи с 0,72% до 13215,79 пункта, а френският CAC отчете спад от 0,70% до 5382,91 пункта.


Паневропейският Stoxx 600 остана на червена територия със спад от почти половин процент, като всички компании в сферата на туризма записаха понижения.

Туристическият сектор приключи деня с ръст от 0,79%.

Акциите на компанията за круизни пътувания Carnival поскъпнаха, след като компанията отчете по-добри от очакваното резултати през четвъртото тримесечие.

Ryanair също се справи добре във вторник, след като в ирландската преса се появиха съобщения от ръководството на авиокомпанията, че се работи за възстановяване на доверието. Акциите на нискобюджетната авиокомпания затвориха с ръст от 2,33%. Easyjet беше сред най-добре представилите се в сектора с над 2,8% покачване.

По-рано през деня стана ясно, че доверието в германската икономика неочаквано отслабва през декември в знак на притеснение по отношение на перспективите пред страната.

Индексът на бизнес доверието на мюнхенския институт за икономически изследвания Ifo спада до 117,2 пункта през декември спрямо 117,6 пункта през ноември. Bundesbank пък  през миналата седмица понижи прогнозите си за растежа.

Промените в данъчното законодателство в САЩ са във фокуса и на европейските инвеститори, като реформата се разглежда като последното голямо събитие тази година за капиталовите пазари.

ЕСенатът на САЩ ще гласува окончателното данъчно законодателство във вторник вечерта, заяви лидерът на републиканците Мич МакКонъл, коeто вероятно ще позволи на президента Доналд Тръмп да подпише законопроекта още в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още