Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

2017 - годината, създала нова ситуация на българския пазар на труда

Трудовият пазар ще бъде доминиран все повече от новите технологии, а работодатели и работещи ще трябва да се вписват в новата дигитална среда, за да бъдат конкурентни

0
 
6
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ами каквито кадри си е произвела демократичната ни икономика и образование такива и ще ползва. Тотална неграмотност бе хора. Срам. Не ви ли е срам, че Джино спечели формат без да е прочел една книга. Ей такива работници ще имаме само. Социализма каквото създаде вече отива на пенсия. То деца няма никакви, а колкото има не са българи. Чакай работа от тях. Ясно е за какво иде реч. Германия като завладяла Франция през 1940та Хитлер решил че ще завладее и света. Та нали военната промишленост и не само на Франция, Белгия, Холандия е негова. Оказало се, че военните заводи на Франция работят с производителност на работниците само 1/4 от тази на германските. Хитлер местил работници в Германия, където производителността е по-голяма при същите други разходи. Та подобно е и у нас сега. Народа си бяга да бачка у Германия. Явно не сме ефективни, а демографската картина нищо добро не предвижда по въпроса.
0
 
5
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Моето скромно мнение, подкрепено от някакво статистика е, че количеството работна сила не е основния проблем, а ниската производителност на труда. И 1 млн филипинци, афганистанци и какви ли не да внесем - резултатът ще е същият.
А по-висока производителност не се получава с назначаване на 1000 нископлатени работници, а с инвестиции в съвременно производство.