IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скоростта на строителството на "Турски поток" е 4 км на денонощие

21:42 | 20.12.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"Газпром" вече е положил 600 километра от газопровода "Турски поток", което означава по 4 километра на денонощие, съобщи официалният представител на компанията Сергей Куприянов в интервю за "Россия 24". Скоростта на строителството е висока за подводен газопровод, коментира още той.

Работата и по двете тръби на газопровода върви по план, увери още Куприянов, допълва ТАСС.

Цялата дължина на морската част на "Турски поток" е 910 километра. По сушата тръбите ще изминат още около 180 километра. Първата тръба е предназначена за потребителите в Турция, а втората - за Югоизточна Европа. Все още обаче не е ясно откъде ще мина природния газ - през България или през Гърция.

Капацитетът на тръбите ще бъде по 15,7 млрд. куб. метра годишно.

Междувременно "Газпром" съобщи и за рекорд в износа на газ, записан на 19 декември - 640 млн. куб. метра на денонощие. Повишение има основно по отношение на доставките за страните по маршрута на бъдещия проект "Северен поток" 2, допълват от компанията.

По-рано днес и Съветът на директорите на "Газпром" одобри инвестиционната програма за 2018 година на стойност 1,27 трилиона рубли, от които 798 млрд. рубли - за строителство. Средствата ще отидат основно за "Турски поток", "Северен поток" 2 и "Силата на Сибир", пише в съобщение на газовата компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 10
Стоян Петров
преди 6 години
Темата за газта не е актуална. Щом цитираш Стоенча, трябва да знаеш че Късия обещаваше 2019 година да бъдат пуснати Турски -63 млр куб метра, Северен поток 2 - 55 млр куб метра и Силата на Сибир -38 млр куб метра. От всичкото това, ше се случи една тръба на Турски - 15 млр и евнтуално още една за толкова. Ако това не са едни големи празни приказки на Късия, то не знам тогава какво са? От обещани 159 млр, най-много 30. Е???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
vzhekoff
преди 6 години
Туй шЪ дЪ е някаква грешка - ако питате Стоенча ефрейтора, никакви пАтоци няма да има...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още