IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вл. Путин: Осуетихме повече от 60 терористични атаки през тази година

22:35 | 20.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

През 2017 година руските служби за сигурност са осуетили повече от 60 опита за организиране на терористични нападения, коментира пред служителите от службите за сигурност руският президент Владимир Путин.

"Знаете, че терористите се опитват да се приспособят към променящата се ситуация. Международният тероризъм днес е и фанатици - единаци, и добре законспирирани мрежови структури, и т.нар. спящи клетки", каза той, цитиран от пресцентъра на Кремъл.

За него борбата с тероризма трябв да е насочена към унищожаването на финансовите мрежи и вербовчиците, както и към противодействие на екстремисти и радикали, които се опитват да влияят на младежите и разпространяват идеология на омразата, религиозна нетърпимост и агресивен национализъм.

"Трябва да поставим надеждна бариера пред външната намеса в нашия обществен и политически живот, да пресечем дейностите на международните служби за сигурност, които - това не е тайна - се опитват по всякакъв начин да активизират своята работа в Русия", каза още руският президент.

В своето приветствие по случай професионалния празник на руските служби за сигурност Путин посочва още, че Русия ще работи за борбата с тероризма в международен план и ще действа съвместно с всяка страна, която е готова да се бори с тази глобална заплаха и да обменя информация.

Именно благодарение на обмена на информация Русия успя да спре атентатори, готвели удар срещу една от емблематичните сгради в Санкт-Петербург в края на миналата седмица. Няколко дни по-късно стана ясно, че по случая руските служби са получили информация от своите колеги от ЦРУ, която е довела до разплитане на случая и задържането на терористите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още