IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните промени в САЩ заплашват Credit Suisse с трета поредна годишна загуба

Очаква се швейцарската банка да обяви финансовите си резултати в средата на февруари

14:30 | 24.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Швейцарската банка Credit Suisse е изложена на опасност от трета поредна годишна загуба, след като предвиди финансов удар в размер на 2,3 млрд. франка (2,33 млрд. долара) от реформирането на данъчната система в САЩ, пише Bloomberg.

Ако базираната в Цюрих банка не отчете значително повече от 1 млрд. франка през последното тримесечие на тази година, загубата може да доведе до още един годишен дефицит за заемодателя.

Новият законопроект за данъците означава, че "Credit Suisse и UBS ще трябва да приключат годината на загуба", заяви по телефона за Bloomberg Андреас Брун, анализатор в Mirabaud.

Говорителят на Credit Suisse отказа да коментира дали новите данъчни правила ще доведат до загуба за четвъртото тримесечие. От банката само заявиха, че ще докладват резултатите си през февруари.

Според анализатори това няма да се отрази на цената на акциите на швейцарската банка.

Credit Suisse се опита да успокои инвеститорите, като заяви, че политиката за връщане на капитала на акционерите остава непроменена и че еднократната счетоводна корекция ще има "минимален" ефект върху капиталовата позиция.

Новият данък върху услугите и плащанията на лихви към филиали извън САЩ вероятно ще има отрицателно въздействие върху данъчните задължения през 2018 г., каза Credit Suisse по-рано.

Банката ще предостави по-подробен анализ на въздействието на данъчната реформа в САЩ при публикуването на финансовите резултати, което се очаква на 14 февруари .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още