IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въоръжени мъже взривиха петролопровод в Либия

Оператор на мястото е компанията Waha

19:11 | 26.12.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Въоръжени мъже взривиха либийски петролопровод, изпомпващ суров петрол в пристанище "Ес Сидер", което намали производството на петрол в северноафриканската страна с около 90 хил. барела дневно, твърдят източници от военните и от индустрията, цитирани от Ройтерс.

Нападателите са пристигнали на мястото с две коли и са поставили експлозиви по тръбопровода, твърди един от източниците.

Снимки, за които се твърди, че показват огромен облак от взрива, циркулират из социалните мрежи. Пораженията все още се оценяват, посочва източник. След новината цените на петрола поеха нагоре.

В района имаше присъствие на бойци на “Ислямска държава”, докато правителствените сили не ги изгониха от основното им седалище в Сирт преди година.

Оператор на тръбопровода е Waha, дъщерно дружество на Националната петролна корпорация и съвместно предприятие с Hess Corp, Marathon Oil Corp и CanocoPhillips.

Waha изпомпва общо 260 хил. барела дневно, обяви миналия месец нейния председател.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 0
majnata
преди 6 години
Ми те бойците на Ислямската държава работят по поддръжката на петролопроводите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още