IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовият министър с най-висока заплата в руския кабинет след премиера

Антон Силуанов получава над 48 хил. лева на месец

11:24 | 28.12.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Антон Силуанов.&nbsp;<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Антон Силуанов. Снимка: Архив Ройтерс

Министерството на финансите на Русия публикува за пръв път информация за средната заплата на служителите на федералните държавни органи. Според данните ръководителите на отделите на финансовото и икономическот министерства имат най-високи заплати, съобщава „Известия“.

На първо място в списъка с най-високи възнаграждения е министърът на финансите Антон Силуанов. Той получава 1,7 ммлн. рубли на месец (48 120,85 лева). Сред служителите с най-високи заплати са министрите на правосъдието, спорта, външните работи, икономиката, здравеопазването и образованието.

С най-ниската заплата сред ръководителите на федерални агенции е ръководителят на Министерството на строителството Михаил Мен и на земеделието Александър Ткачев. И двамата получават около 443 000 рубли на месец (12 539,73 лева).

На 19 октомври пък руският президент Владимир Путин удължи указа за намаляване на заплатите на държавния глава и министър-председателя с 10%. Продължението на правилото ще влезе в сила на 1 януари и ще действа до 31 декември 2018 г. 

В същото време Путин поиска от властите в страната да спазват поставените параметри на равнището на заплатите сред държавните служители през следващите години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Ricognito
преди 6 години
по заплатата ще познаеш кой дърпа конците..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още