Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Нено Димов: В „Пирин” ще се изгражда само спортна инфраструктура

В момента инвестиционно намерение няма, заяви министърът на околната среда

0
 
0
 
3
tnm до: bertram
преди 1 година
Да речем, че нещата не стоят точно така. Ключът от палатката се крие в самият план за управление на парка. Или по-точно в избора на този, който го изготвя.
Организаторите на протестите загубиха, а с това загубиха и възможност за изнудване на разните му там инвеститори. Спечелилите конкурса, спечелиха тази възможност. Самият план за управление е доста като сума, а и последващите приходи от неговото изпълнение, също не са за пренебрегване:) Така че, загубилите с право въртят номера и яхат вълната на народното недоволство.
Познавам част от екипа, изготвил проекта. Също така, много добре познавам и тези, които се "борят" за запазване на Природата.
На 98% съм сигурна, че който и да беше спечелил процедурата и да се бе заел с изготвянето на плана за управление на парка, втори лифт щеше да има. Само че, методите и подходите за убеждаване на народонаселението щяха да са други.
Весели празници!
1
 
2
 
2
преди 1 година
Да не говорим, че като построят 'еко-лифта' , а в Банско изпраскат още 100 хотела и ги напълнят с евтини чужденци в един хубав момент, ще се окаже, че пистите са малко и тогава ще има нови съоръжения само за спорт разбира се....писта с дървете по нея няма....ще има скромна санитарна сеч докато не оголят планината.... чак тогава лакомите банскалии ще си го получат, когато при някой силен дъжд река глазне буквално ще ги отнесе... тогава ще се сетят че вековната гора не е само да пречи на Георгиу и сие и еколозите не са само еко-фашисти.
2
 
5
 
1
преди 1 година
Банско ще е Слънчев Бряг на планината. После ще кажат какво толкова. Мутрите построиха град върху дюните. Георгиу и мутрите зад него + комисионерите във властта ще направят от Банско -слънчев бряг 2, но в момента вторият лифт им пречи да го реализират....капацитета до планината е ограничен. Боровец, Витоша, Пампорово, Добринище предлагат по-добри условия за ски спорт ако се направят съответните инвестиции, но мутрите са в Банско...затова цялата държава сега с това се занимава. Иначе и 6 лифта да им сложат..снегът в Банско е кът.