IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп: Защо пощите не таксуват по-скъпо пакетите на Amazon?

Анализторите виждат в този туит заплаха срещу електронния търговец

22:17 | 29.12.17 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пощенската служба в САЩ губи милиарди на година и защо не таксува по-скъпо пакетите на Amazon и другите търговци. Това написа американският президент Доналд Тръмп в Twitter. Пощите пренасят пакетите, правейки Amazon все по-богата, допълва още той в социалната мрежа.

 

С този туит Тръмп насочва вниманието към тежкото финансово състояние на пощенските служби в страната, във време, когато куриерите доствят десетки милиони пакети в празничните дни.

 

Ройтерс отбелязва, че президентската администрация не определя таксите на пощите в САЩ. Те се определят от регулаторен орган, независимата правителствена агенция. През ноември тази комисия повиши таксите с 2%.

Според анализатори този туит може да бъде разгледан като предупреждение за Amazon. Компанията е част от империята на Джеф Безос, който е собственик и на Washington Post, една от медиите, които често критикуват Тръмп.

Американският президент често критикува Amazon и Washington Post. Преди година например той написа, отново използвайки Twitter, че електронният търговец не плаща данък върху продажбите си.

По-рано стана ясно, че американците са похарчили рекордните 800 млрд. долара за празниците. Голяма част от покупките беше направена онлайн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
И въобще като го знам що за играч е Тръмп мисля, че въобще не трябва да се взимат насериозно доста от приказките му. Имам чувството че от време на време пуска по някоя глупост за да смъкне за кратко нечии акции с колкото може, неговите хора да купят и скоро след това да продадат с печалба.Досега от него политик не стана, но пък си остава доста хитър предприемач, които знае от какво и как да си докара печалба без да му пука за президентската институция, която заема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Виж какво. След като има власт над държавно дружество вместо да плямпа нека просто да извика когото трябва и да нареди преразглеждане на финансовите условия по споразумението с Amazon. Да видим дали ще успеят да повишат цената или Amazon ще се откаже да работи с тях и ще отиде да сключи стратегическо партньорство с някой друг.А след няколко години след като довършат регулациите и законодателството позволяващи някои доставки с дронове държавните пощи сами ще се молят за някакъв % от доставките на Amazon.Мисля вече че стана повече от година откакто функционира и Amazon PickUp, което ги направи доста по-независими от държавните пощи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 6 години
не че го защитавам, но сигурно не е забравил още :) Пощата е държавна и макар и не пряко, той им е шеф, ако коментара му беше към ДиейчЕл или нещо подобно щеше да си прав :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
Тръмп сигурно отново удобно е забравил, че САЩ са пазарна икономика за да продължава да се държи като комунистически диктатор. Когато прави подобни твърдения не прилича ли твърде много на такива изявени икономически лидери като Уго Чавес и Николас Мадуро?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
khao
преди 6 години
ооо, колко си ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още