IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: ЧНГ на поддръжниците, враговете, хейтърите и дори на медиите

Новата година ще бъде фантастична, заяви американският президент, непропускайки да се похвали с постиженията си през първата година на поста

13:48 | 01.01.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="margin-bottom: 0cm; line-height: 100%">
	Американският президент Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп заедно със сина <span lang="bg-BG">им </span>Барън пристигат за новогодишното парти в клуба &quot;Мар-а-лаго&quot; в Палм Бийч, Флорида, САЩ. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Американският президент Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп заедно със сина им Барън пристигат за новогодишното парти в клуба "Мар-а-лаго" в Палм Бийч, Флорида, САЩ. Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп приключи 2017 г. по същия начин, по който я прекара - в Twitter, обръщайки се и към враговете си, на които пожелава щастлива нова година.

В типичния си бомбастичен стил той отправи пожеланието си в социалната мрежа: „Докато страната ни бързо става по-силна и по-умна, искам да пожелая на всички мои приятели, поддръжници, врагове, хейтъри и дори на най-нечестните медии на фалшивите новини щастлива и здрава нова година! 2018 ще бъде велика година за Америка!"

 

По-рано в неделя той увенча отиващата си година с видеотрибют - клип, посветен на собствените му върхови постижения и на американската изключителност.  В 30-минутното видео се редуват сцени с Тръмп заедно с войници, с агенти от граничните патрули и с други световни лидери, на фона на внушителен саундтрак, докато президентът говори за страната си: "Ние родихме модерния свят и ние ще оформим утрешния свят със силата и уменията на американския народ", предава Ройтерс.

 

Сред успехите си Тръмп посочва избора на нов член на Върховния съд, усилията си за съкращаване на регулациите и най-вече данъчната реформа, която нарича "най-голямото орязване на данъците в съвременната история".

Тръмп публикува видеото заедно с новогодишно послание: "Каква година беше само, а при това едва сме започнали. Заедно ние ПРАВИМ АМЕРИКА ВЕЛИКА ОТНОВО! Честита Нова година!"

 

Сбогувайки се с 2017 година с разточително парти в частния си клуб, президентът предрече, че 2018-а ще бъде "страхотна година“, предава БТА.

Тръмп заяви, че борсовият пазар ще продължи да върви нагоре, а компаниите ще се продължат „да се надпреварват" да се установяват в САЩ.

Той също така се похвали с редица постижения, като данъчната реформа, отварянето на Арктическия национален резерват за дива природа за сондиране, както и промените в националния закон за здравеопазването.  "Ще бъде фантастична година", каза Тръмп на репортерите, облечен в смокинг, влизайки в позлатената бална зала на Мар-а-Лаго, придружен от първата дама Мелания и сина Барън.

Запитан за новогодишното послание на севернокорейския лидер, предлагащ диалог, Тръмп отговори: "Ще видим“. Сред гостите са били съветниците на Белия дом Иванка и Джаред Къшнър, синовете на президента Ерик Тръмп и Доналд Тръмп младши, както и министърът на финансите Стивън Мнучин. 

По време на първата си година в Белия дом Тръмп е туитнал над 2200 пъти – по около 6 пъти на ден. А ако смятате, че новогодишното му послание ви звучи познато – има защо да  е така. През миналата година Тръмп написа в социалната мрежа: „Честита нова година на всички, включително на многото ми врагове, на тези, които се бореха срещу мен и загубиха толкова лошо, че не знаят какво да сторят“.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
majnata
преди 6 години
"...дори на медиите ! "Няма по лошо от медиите !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още