IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 3 млн. електрифицирани коли се движат по пътищата

Бройката им ще достигне 5 милиона в края на 2018 г.

16:04 | 01.01.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

В края на ноември тази година бройката на електромобилите и хибридите, продадени в световен мащаб, надхвърли 3 милиона бройки, като информацията е на EV Sales Blog. Точната цифра е 3,3 милиона возила, а само тази година продажбите на plug-in хибриди в световен мащаб надхвърлиха 1 милион броя.

Прогнозите са, че през 2018 г. тези продажби ще отскочат на 1,7 - 2 милиона броя, а това означава, че в края на следващата година по пътищата ще се движат около 5 милиона електромобили и хибриди.

Според анализаторите, близкото бъдеще се очертава като изключително успешно за екологичните автомобили – производителите ще лансират все повече нови и по-добри модели, а отстъпките и поощренията за покупката на електромобили се запазиха в цял свят – от Щатите до Китай.

Това обяснява и прогнозата от ръст между 50 и 100 процента на продажбите на електрифицирани автомобили. С оглед на това, че годишно в света се продават около 80 милиона нови коли, то скоро присъствието на електромобилите и хибридите в статистиката ще става все по-сериозно. 

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 14
majnata
преди 6 години
ъхъ... ти от колко време си на батерии ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 14
lyusien
преди 6 години
Прогнозата е силно песимистична Догодина ще бъдат произведени близо 5 милиона електрически и хибридни автомобили А след 10 години по вече от половината от продадените автомобили ще бъдат електрически Повервайте ми
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още