IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: 2018 г. ще мине под знака на кибервойната

Изкуственият интелект е думата на следващото десетилетие, коментира Спас Иванов, специалист по киберсигурност

11:00 | 02.01.18 г.
Експерт: 2018 г. ще мине под знака на кибервойната

Дигиталната 2017 г. мина под знака на биткойна и киберпрестъпленията. Кибервойната се превърна в елемент на войната, която се води перманентно около нас. Тя ще бъде една от тенденциите, които ще наблюдаваме през 2018 г.
Това коментира експертът по киберсигурност Спас Иванов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него изкуственият интелект е думата на следващото десетилетие. По думите му компаниите, които съумяват да намерят хората и средствата, с които да разработят изкуствен интелект, ще бъдат тези, които ще получат конкурентни предимства като никои други.

Ключовата дума, която ще търсят повечето компании през 2018 е data quality (качеството на данните), посочи още Иванов. "Всички големи компании са си го поставили за цел - да се изчистят данните от големия шум", добави той.

Следващото голямо нещо е влизането в сила на регламента за регулация на защитата на лични данни на европейския пазар - огромно предизвикателство пред бизнеса и администрацията, коментира експертът.

Как ще се използват блокчейн технологиите? Какво означава регулацията интернет неутралност, която продължава да действа в САЩ? След като щатската комисия FCC гласува тя да отпадне, ще успее ли Доналд Тръмп да я премахне изцяло?  Защо хората разчитат на биткойна и влагат последните си спестявания в него? Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 6 години
Стопанството през 2018 година зависи от съдбата на допусканата грешка да няма защита срещу вредното влияние от парите.Съществуват две възможности: Първа: Запазва се липсата на защита срещу вредното влияние от парите.Продължава въздействието на водещия причинител за щети.Втора: Прилагането на защита срещу вредното влияние от парите.Премахнат е водещият причинител за сегашните актуални щети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още