Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Защо избухнаха протестите в Иран?

Размириците не могат да бъдат разбрани, ако се разглеждат изолирано от смесицата между процедурна демокрация и мракобесническа теокрация, пише Ахмед Садри

   1| 2    
0
 
4
 
11
majnata до: Jay Gould
преди 11 месеца
2
 
5
 
10
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Кой ръчка сега в Иран - не е много ясно. Навремето, когато шахът играеше по свиррката на САЩ, франсетата обгрижваха аятолах Хомейни като изгнаник на своя територия. Дойде 1979 г. и аятолахът по живо по здраво се завърна в Иран и сътвори тази теокрация. Тогава между шаха и Хомейни ли е бил раздорът или между САЩ и Франция? Ето как великите сили стоят в дъното на всяка щуротия по света. Сега има бунтове и се взираме в сърцето на парламента и в ччалмата на Хаменей, който е доживотен водач с мандат от делфийския оракул. Не мисля, че в Иран не могат да се справят с тези бунтове, където бесят на кранове всеки, който дръзне да спи по слипове нощно време. Нещо друго има и то не е видимо през призмата на лисабонския договор и желанието на хората да отидат от Криводол в Мюнхен, а по-скоро има раздвижване в средите на действащите резидентури.
8
 
15
 
9
преди 11 месеца
В Иран има икономически проблеми и безработица, особено в провинциите, откъдето тръгна бунта. Но ''Сития на гладния не вярва''. Докато такива като Викито не останат без работа и не се чудят с какво да си платят сметките, все ще пишат за демокрации и простотии.
7
 
15
 
8
преди 11 месеца
Личи си, че статията е писана от ляв либерал-демократ, с банкова карта, който се чуди в петък дали да иде в Лидл или Метро да си напазари в събота :) и си няма понятие нито от ислям, нито от шиити, нито от персийската история и днешна реалност. Демокрация, сърчица, избори, бла-бла :))) Журналисти...
1
 
13
 
7
fri
преди 11 месеца
- значи "ч-алма" е забранена дума в сайта ви?
- я не се излагайте!!
Младите им мъже, които дават по улиците, не са с ч-алми и др. атрибути на исляма.

1
 
10
 
6
fri
преди 11 месеца
Искам да споделя това, което ми прави впечатление от малкото кадри, които съм виждала въобще от Иран до сега. - Много млади хора по улиците, с интелигентен вид. Нямат вид на ислямисти с бради или ***, дори се учудвах, че са с доста светла кожа. Жените им са със забрадки, но не са покрили лицата си.
4
 
9
 
5
fri
преди 11 месеца
Благодаря ти, Виктория Тошкова, за обзора, който направи със статията и припомни за това, което е ставало в Иран, както и за причините за последните събития.
Благодаря и на сайта investor.bg - защото тези неща не се говорят в други инф. сайтове и емисии в БГ (засега)
18
 
13
 
4
преди 11 месеца
...Ердоган смачка "гюленистите" / тоест соросоплужеците / в Турция, които " навириха нос " и дори си позволиха опит да вкарат страната в конфликт с Русия, като свалиха техен самолет в Сирия / ...като не сполучиха със самолета опитаха преврат ....всички бяхме свидетели на това /....и сега си мисля, че единственото нещо ,което ще постигнат иранските соросоплужеци е да да дадат на законната иранска власт причина да ги ....заключат.
4
 
21
 
3
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
друго си е да играеш танц със саби в С. Арабия.
14
 
7
 
2
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Поръчах тръбите за Набуко!