IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Display може да доставя OLED панели на Apple

Слухът доведе до скок на книжата на LG Display до едномесечен връх

12:44 | 03.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на LG Display удариха едномесечен връх днес, след като в медиите се появи информация, че компанията ще започне да доставя OLED панели за новия iPhone на Apple по-късно тази година, пише Financial Times.

Акциите на поддоставчика на Apple повишиха стойността си с 3,35% до 30,850 вона тази сутрин, представяйки се по-добре от бенчмарка Kospi composite stock index.

Книжата бяха насърчени от статия на Electronic Times, в която се посочва, че южнокорейската компания ще започне да доставя OLED панели за над 15 млн. бройки iPhone, като това ще бъде обявено през втората половина на тази година.

Компанията отказва да коментира слуха.

LG Display е доставчик на LCD панели за iPhone на Apple. Вторият по големина производител на дисплеи в света наскоро увеличи инвестициите си в производството на малки OLED екрани, като се бори с по-големия си конкурент Samsung Display на този печеливш пазар.

Samsung, която доминира на пазара на малки OLED екрани, е ексклузивен доставчик на OLED панели за премиум смартфоните на Apple.

Очаква се LG Display да осигури позицията си като доставчик номер две на OLED екрани за iPhone още тази година. Компанията изгражда производствена линия за по-малки гъвкави OLED екрани, които ще влязат в масова продукция през второто полугодие.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още