IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ирландският голф клуб на Тръмп отчита загуба за трета поредна година

Американският президент продължава да губи пари и от шотландските си комплекси

13:55 | 03.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Доналд Тръмп. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Архив Ройтерс

Ирландският голф клуб на президента на САЩ Доналд Тръмп е на загуба за трета поредна година, съобщава Асошиейтед прес.

Според представените финансови документи президентският курорт на западния бряг на острова е на червено с около 2,6 млн. долара през 2016 г. - последният период, за който има данни.

Загубите са обявени на фона на тревожни признаци в някои от другите голф курорти на Тръмп. Двата му шотландски комплекса например неотдавна съобщиха, че загубите им се увеличават двойно през 2016 г., предава БТА.

Има обаче признаци за подобрение при ирландската собственост на Тръмп. Приходите през 2016 г. се повишават, а загубите намаляват до 14 процента на годишна основа.

Ирландският голф курорт на Тръмп беше затворен за няколко месеца през 2015 и 2016 г. за обновление. В изявление директорите на курорта казват, че очакват голф клубът да отчете оперативна печалба през 2017 г. Резултатите се очакват най-рано в края на 2018 г.

Данните за най-новите загуби бяха разгласени за първи път в изданието Irish Times. Вестникът цитира генералния мениджър на курорта, който казва, че приходите се увеличават с още 10 процента през 2017 г.

Като се вземат предвид най-новите резултати ирландският комплекс е изгубил 8,8 млн. долара през трите години години до края на 2016 г. Тръмп купи имота през 2014 г.

Ирландското голф игрище с изглед към Атлантическия океан е сочено като едно от най-добрите в Европа, но предизвиква доста полемики. Миналия месец Тръмп получи разрешение да построи стена, която да защитава игрището от повишаващото се равнище на морето. Стената разгневи някои местни жители и природозащитници, тъй като според тях структурата ще унищожи дюни и плажа в района.

Тръмп губи пари и в двата си шотландски курорта. През 2016 г. той отчете загуби от 23 млн. долара от тези имоти.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още