IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тази година Златният глобус отива при... Facebook

Twitter не успя да си извоюва ексклузивните права за стрийминг на живо от червения килим

15:51 | 03.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook спечели ексклузивните права за стрийминг на живо на шоуто на червения килим преди наградите “Златен глобус” - сделка, която миналата година беше в ръцете на Twitter, пише TechCrunch.

Hollywood Foreign Press Association (HFPA) обяви, че двучасовото събитие ще бъде достъпно само на Facebook страницата на наградите в неделя, 7 януари.

Това не е основното шоу на вечерта, но е официалното преминаване на всички звезди по червения килим, където те са фотографирани, дават интервюта за тоалетите си и за това кой искат да спечели.

Когато Twitter предаваше стрийминг на живо от събитието, компанията работи с Hollywood Foreign Press, за да получава въпроси от туитовете на феновете.

Този път HFPA ще се възползва от технологиите на Facebook и платформите ѝ, за да засили преживяването на зрителите, включително чрез въпроси от социалната мрежа.

Освен това Facebook страницата ще публикува ексклузивно съдържание на живо, включително 360-градусови видеа, заснети на събитието, заедно със съдържание зад кулисите. В допълнение в Instagram акаунта @goldenglobes ще се предлага ексклузивно съдържание в реално време, а в основното @Instagram Story ще бъде показвано още съдържание благодарение на Лаура Марано.

Възможността да публикува едновременно във Facebook и Instagram вероятно ще подслади сделката на HFPA. Така например днес основният Instagram акаунт има 230 млн. последователи, или 230 млн. потенциални зрители на случващото се на червения килим, което ще бъде показано чрез функцията Stories.

Междувременно Twitter има 330 млн. активни потребители месечно. Facebook страницата на наградите “Златен глобус” е последвана от 2,3 млн. потребители, макар че може да привлече още зрители за събитията на червения килим, тъй като всеки може да влезе и да гледа, а не само тези, които са я харесали.

Както посочва Variety, останалите медийни партньори също ще публикуват във Facebook и ще ползват Instagram Live за споделянето на снимки и видеа от събитието, което ще го направи още по-популярно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още