IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг изненада с новото си годишно предизвикателство

Съоснователят на Facebook за първи път си поставя не толкова лична цел за годината

13:39 | 05.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви в четвъртък, че целта, която си поставя за 2018 г., е да създаде по-стабилни основи на компанията, на която е съосновател. Това е значителна промяна в старата му практика да си поставя изцяло лични годишни цели, предава Ройтерс.

„Светът е притеснен и разделен, а Facebook има много работа за вършене“, коментира Зукърбърг в публикация в социалната мрежа. През последните години неговите новогодишни цели включваха да научи мандарин, да чете по две книги месечно и да посети всеки един от щатите, в които не е бил.

Тазгодишната му публикация описва Facebook като платформа, която е на кръстопът и има нужда от неговото внимание. Той цитира разпространението на речта на омразата в социалните мрежи, ползването на Facebook от Русия и други страни за пропаганда и критиките към платформата, че може да бъде пристрастяваща загуба на време.

Нов закон в Германия пък изисква социалните мрежи като Facebook и Twitter да премахват речта на омразата от платформите им или ще се сблъскат с глоби. В САЩ критикуват Facebook за това, че не е успяла да попречи на Русия да повлияе на изборите за президент на страната миналата година.

В допълнение към всичко това бивши директори на Facebook поставиха публично въпроса дали използването на мрежата не води до нездравословни навици.

Зукърбърг твърди, че „личното му предизвикателство за 2018 г. е да се фокусира върху справянето с тези важни проблеми. Той допълни, че това „на пръв поглед може да не изглежда като лично предизвикателство“, но той ще научи много от него. Изпълнителният директор не разкрива какво точно планира.

Социалната мрежа отчете 16 млрд. долара нетна печалба при 36 млрд. долара приходи от продажби през 12-те месеца, завършили на 30 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още