IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелиери в Банско вдигнаха цените на хотелските услуги

Промяна в цените има и в заведенията за хранене

11:37 | 05.01.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Някои хотелиери в Банско вдигнаха цените на хотелските услуги, съобщава БНТ. Хотелиери смятат, че цените в курорта са ниски за услугите в сравнение с цените в хотелите чужбина. 

Англичанинът Джеймс Хюс, който е в бизнеса от 15 години, е повишил цените с близо 30 на сто, но е загубил част от редовните си туристи - предимно гърци и руснаци. Той е собственик на хотел с две звезди. Досега офертата му на човек за нощувка с две закуски - сутрешна и следобедна, е била 15 евро, а сега вече между 19 и 23 евро. Решил е да увеличи цените след обиколка в европейски курорти. 

Хотелиерът е категоричен, че цените в курорта са ниски за услугите в сравнение с цените в хотелите в чужбина. Според него в други европейски ски курорти не може да се намери стая за двама за по-малко от 200 евро. За най-силните месеци февруари и март, хотелът му в Банско е резервиран 80 процента от редовни английски туристи.

Джеймс Хюс разказа още, че е вдигнал цените заради инфлацията. Загубил е по-бедните туристи, които резервират чрез интернет и предимно гледат цените. Според него хотелиери в Банско, които предлагат ол инклузив на цена от 22 лева на човек, правят компромис с храната или пък с хигиената.

Повечето собственици на хотели посочват, че нощувките в хотелите са на старите цени, защото са договорени преди месеци чрез туроператорите. Промяна в цените има и в заведенията за хранене с между 5 и 10%.

Джеймс Хюс се надява и други хотелиери да направят корекции на цените, защото наблюденията му показват, че собствениците, които през последните 10 години са предлагали услуги на ниски цени, вече са затворили обектите си.

Според Малин Бистрин, съветник по планински и ски туризъм към Министерството на туризма, повишението на цените засега е незначително, но очаква догодина да бъде по-голямо.


 


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

1
rate up comment 20 rate down comment 9
Един Българин
преди 6 години
Всички да фалирате дано, всички до един бетонджии!!! Банско има неустойчиво развитие, а цените и без това са като по алпийските курорти. Храната в Банско не е това, което беше за това този "КУРорт" ще се посещава все по-рядко. Лошото е че перачницата за пари Юлен ще изсече гората и ще ви затлачи, но тогава може аз да съм министър-председател и няма да видите и лев помощ за бедствието от държавата!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още