Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Теодора Стоянова: Удобният градски транспорт може да намали смога

Бюджетът за почистване на София значително е нараснал, заяви Стефан Софиянски

0
 
0
 
2
преди 10 месеца
Кметът има огромно участие в решаването на проблемите с ФПЧ - определят данъчната политика, чрез която може да се стимулира определено поведение и определят политиката на общинските дружества Топлофикация и ЦГМ. Едното отоплява сравнително ефективно без боклуци, а другото стимулира употребата на по-малко автомобили.
0
 
2
 
1
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
" Три различни системи измерват замърсяването на въздуха и данните им си противоречат, каза пред Bulgaria ON AIR общинският съветник Венци Мицов."
Абсолютна лъжа. Единствено нововъдената супер, хипер система на общината (все още е в тестов период) не отчете замърсяването. Всички други уреди избиха скалата, а и без какъвто и да е уред, смогът си се виждаше и усещаше при вдишване.
Все се надявам, че в СО има е малко по-разумни хора. От няколко години е ясно, че замърсяването е основно през зимата и е следствие на нарасналото използване на твърдо гориво за битово отопление, но тук всякакви псевдо експерти продължават да говорят за транспорта: http://eea.government.bg/bg/soer/2015/air/emisii-na-vredni-veshtestva-vav-vazduha