IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служителите в руското Министерството на труда няма да декларират криптовалути

Държавните служители в Русия всяка година дават справки за приходите и разходите си, както и за имуществото, включително и на съпрузи и деца

10:52 | 10.01.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В своите декларации служителите в руското Министерство на труда няма да са длъжни да декларират криптовалутите, които притежават, съобщава ТАСС, като се позовава на информация от ведомството.

Причината притежанието на криптовалути да не се декларира е, че на този етап Русия още няма законодателство, което да ги регламентира.

Чиновниците обаче трябва да дадат сведения за приходите и разходите си през 2017 г., както и справка за имуществото, притежавано от техните съпрузи и непълнолетни деца.

Подобни декларации подават всички, заемащи държавни длъжности в Русия, както и в общините, държавните корпорации и държавни институции. Това е част от мерките за борба с корупцията, става ясно от публикация на сайта на Министерството на финансите на Русия.

Задължените лица дават сведения дори и за времето, когато ползват отпуск за отглеждане на дете, както и за другите предвидени от закона отпуски и болнични.

До 1 април всяка година отчет за имуществото си дават президентът на страната, членовете на правителството и служителите в президентската администрация. 

Повече за една от най-популярните криптовалути - биткойна, можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
red6
преди 6 години
А забранени, те гледат да придърпат миньорите при тях... Че да засмучат парици. Ама хайпа вече си отива - закъсняха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
redcretin
преди 6 години
Да декларират? Че те нали са забранени криптосите в Рашастан :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още