Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Кой е виновен за популизма?

Развитите страни страдат от дълбоко безпокойство, а за популистите като Тръмп проблемът идва от глобализацията, пише в свой анализ "Ле-з-еко"

2
 
7
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Популизмът по същество е реакционерски, той е контра-култура и той дава някаква алтернатива на статуквото, наказва елитите. Кой е виновен?

Кой омаза външната политика с безразборни войни в близкия изток?
Кой изнесе фундаментални за американската и до някъде за европейската икономика производства?
Кой разреши масовата емиграция, сваляща цената на труда на обикновения човек и вдигаща печалбите до небето?
Кой надува данъците и социалната държава за сметка на обикновения работник?
Очевидно е и в Америка и в Европа - популистки движения се зараждат и просъществуват където има почва за това. Където елитите си мислят, че знаят по-добре от обикновените хора.
4
 
9
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Изключително плитка статия,точно в резонния стил 'неолиберализъм"..Не може да се обвинява смартфонът/и технологиите изобщо/ за загубата на работни места,защото не той,телефонът е избрал да бъде сглобяван в Китай,вместо в САЩ - това го избира алчнотията на Кук и безмерната жажда за огромни печалби на Уол Стрийт и нему подобните.Разбира се,ясно е,че с напредъка на нещата и промяната на живота ще има загубени работни места-за какво ти е местото на телефонистка,след като вече няма и поща...От друга страна вкарването на евтина работна ръка,изкуственото наводняване на развитите държави с кафеникакви е тенденциозна политика,която размива генофонда.Тя работи тясно в от десетилетия втъпляваната толерантност към извращенията,нераждането на деца и изкарването на жената от дома. Популизъм?Не,това си е чиста проба геноцид, унищожаване на средната класа и вкрайна сметка затриване на постренесансовия прогресивен, истински демократичен ред.
Сиреч,за популизма са виновни тези,които налагат обратното, със сила,медия и меч
Това е.Останалото са словесни еквилибристики в стил СНН и Дойчевеле
1
 
11
 
1
преди 1 година
ПопОлизмът е горчивото лекарство / а понякога и неизбежната хирургическа намеса / което идва след безбройните неразумни и съмнителни удоволствия .