Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

FT: България отлага реформите заради председателството на Съвета на ЕС

Корупцията и бюрокрацията спират ръста на икономиката на най-бедния член на общността, пише в серия от материали за страната ни

0
 
0
 
4
преди 10 месеца
При запазването на липсата на защита срещу вредното влияние от лева, дори един милион други реформи да се направят не са възможни полезни резултати.
Възможностите са:
Първа: Запазва се липсата на защита срещу вредното влияние от парите. Продължава увеличаването на щетите.
Втора: Прилагането на защита срещу вредното влияние от парите. Тогава ще е премахнат водещият причинител за сегашните актуални щети.
0
 
1
 
3
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Поредната голяма глупост. Реформи няма защото за реформи се иска акъл, а тези дето трети мандат вече имат пореден ако до сега не са поумнели, няма и в бъдеще да им се случи. При положение, че имат достатъчно обучени и подготвени кадри - трети мандат вече. Целта и мисията на държавата и институциите у нас са да се краде, мутрите имафията да граби, а народа да бъде държан в покорство със сладки уйдурми - от типа на антикомунизъм, обещания за светло бъдеще, шенгенски мечти, еврозонски напъни и всякакви други измислици. Гърция има БВП по 30 000 евра на калпак, ние имаме 7 000 евра на калпак. Това не е 50, а 25 процента от средното. Гърция е един средняк в ЕС. Това приравнена покупателна способност, приравнен БВП са стъкмистически уйдурми дето даже надминават тези от соца. Колата нова никой производител не ти я приравнява по цена у нас. Тя е толкова по целия свят. Между другото ръста на БВП 2007ма беше 7 процента, а не 3.5 като сега. Може, но трябват изпълнители. Такива нямаме. Имаме крадливи *** в изобилие.
0
 
5
 
2
red6 до: realista
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
А дали ще има след това?

Иначе, това оправдание за поредното "отлагане" на реформи е банално меко казано. Все едно да кажеш не мога сега да спра кръвотечението си, защото ми се пикае и трябва да отида до к3нефа. Какво се правят да лъжат - те НЕ ЖЕЛАЯТ да правят реформи. Политиците и назначените бизнесмени - те НЕ МОГАТ да правят бизнес по правилния начин в среда с реална конкуренция, без държавна хранилка и без всички сенчести или направо черни методи и удари под кръста.
1
 
6
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
А преди това имало ли е реформи?