Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Китайските работници напускат Силициевата долина, за да се върнат у дома

Китай предлага нови възможности за кариерно развитие на технологичните таланти

15
 
4
 
8
khao до: comet
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Без значение от стандарта, мечтите винаги са били безплатни, също така заплащането не е било основен мотивиращ фактор никога... и по добре мисли и разсъждавай сам, не ползвай опорки ;)
9
 
26
 
7
comet до: khao
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Нормално е да бягат привлечени от по-високия ВСЕ ОЩЕ стандарт, но и много се връщат, а болшинството си стоят там. Важното е, че азиатците стават процентно все повече както у нас така и в Европа, а не обратното (въпреки че там възпроизводството е по-високо от тука). Отделно, заплащането и в Китай и в Индия се е увеличило чувствително (вече почти се изравнява с това у нас), докато на европееца си стои същото (и то благодарение на огромните външни заеми). Но не споря, просто казвам мнението си и ми е полезно да се ориентирам за кои го споделят.
27
 
12
 
6
khao до: comet
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
тенденция няма ... кво да е споделяме. Китайците и индийците при първа възможност и оферта бягат на Запад. Даже и да предположим че историята на Уан (един) :) е истина, тя е точно като името му ... единствена.
3
 
40
 
5
преди 10 месеца
Който е свикнал цял живот друг да му дава хляба сигурно няма да разбере, но ако си решил да гониш големите пари - точно там ти е мястото и сега е времето - това е един огромен и бързо развиващ се пазар. Китай може и да изостава като среден доход на човек, но по брой милионери сигурно вече води на САЩ.
12
 
43
 
4
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Съжалявам да видя по коментарите дотук че тенденцията не се споделя у нас. ... Те процесите които се равиват са бавни и необратимо все в посока Далечният Изток да привлича все повече капитал и все по-качественни специалисти. За има няма 100 години, презадоволена и охранена бивша колониална Европа отстъпи от първо на трето място (вече не само след Северна Америка, но и след Далечния Изток). Ние европейците от ЕС с какво да се перим, щом: нямаме армия; от САЩ ни диктуват гей-морала и с кого да сме в търговски и политически „приятелства“; а от Турция ни изнудват за пари за да задържали миграцията. Та дали азиатци ще напускат все по-фашизиращия се САЩ за да се реализират в Далечния Изток за мен е без съмнение, особенно когато са в САЩ само за получавне на образование, научат език или да се огледат.

16
 
6
 
3
преди 10 месеца
Глупости!
С подобни материали си мислят че за пред Тръмп може и да мине номера.
25
 
12
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
През 2015 двама IT специалисти се върнаха от Калифорния в Китай. През 2016 са 5-ма, а през 2017 цели 6. Това е увеличение с цели 300% отнесено към 2015-та година. PS Инвестор, в заглавието пишете работници а в статията за специалисти. Моля Ви, уточнете се!
34
 
15
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Тази статия е същата като статиите за масите от мигранти, които напират да се върнат в България. Смях, Смях