Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Възходът на фондовите борси в САЩ - дежавю за новия гуверньор на Фед?

Цените на акциите и имотите отново удрят рекорди, но носи ли това опасности за американската финансова система?

2
 
3
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ниските лихви не доведоха до очаквания растеж на икономиката , а създадоха предпоставки за ИЗНОС НА КАПИТАЛИ И ПРОИЗВОДСТВА и то най вече в КИТАЙ.

Водената до сега политика на ФЕД хармонизираше на СВЕТОВНОТО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СВЕТА , при което на САЩ се определяше ролята на ОФИС - ЦЕНТЪР , а на КИТАЙ на фабрика на света.

Тръмп твърдо е решил да спре този процес на ГЛОБАЛИЗАЦИЯ, и възтанови унищожената икономика.

АМЕРИКАНСКИТЕ ФИРМИ НЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ КАПИТАЛ, КОЙТО ДА ИЗНАСЯТ В КИТАЙ И РАЗВИВАТ ТЯХНАТА ИКОНОМИКА.

Необходимостта от връщане на ПРОИЗВОДСТВАТА в САЩ минава през сваляне на данъците /което Тръмп направи/ , вдигате на вносните мита и разбира се ВДИГАНЕ НА ЛИХВИТЕ.

Не съм убеден, че ще спечели битката за АМЕРИКА която води с представителите на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД , но го подкрепям и му желая успех.
1
 
7
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Видно е , че пазарите не реагират на никакви новини - това е мания , когато негативните новини се възприемат за позитивни и всичко се инвестира до стотинка . Тук няма корекции и мисъл , а принципът на всичко или нищо . Което значи , че свършат ли парите .......... Въпросът е кой ще поддържа плавен спад и с какво .
1
 
8
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не искат да се заземят - искат да се отърват се едни 50 -60 % . Тарикати . Ама всеки накрая си плаща .
2
 
16
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
И никой не казва, чв царят просто е гол!! ФЕД прекали повече от допустимото - в пъти! Видея се,че ниските лихви / по начина , по който бяха прилагани / не доведоха до никакъв резултат, освен осигуряване на безгрижни бпгатски дни за банкери и администрация - едната тегли заеми като бясна за да държи
полуприМатната маса замаяна и горе-долу сита, другите щедро им предоставяха средстава за това. И така - 20 трилиона + вече..които никой и не мисли някога да връща. Естествено - съпътващи войни, разпалване на етнически конфликти, миграция, фалшифицирани и захаросани данни за ниска безработица, която - странно - от години се съпровожда от слаба инфлация!!! Абсолютен оксиморон, ако е истина...Цените на акциите в момента се държат точно като цените на жилищата преди 10 години...или преди 20, когато друг един ФЕД=шеф изрече прословутото irrational exuberance..
На никой вече не му е интересно - ясно е, че сегашният "подем" е просто прелюдия към следващата масирана криза, от която не е ясно как ще се излезне...вероятно треа се нападне Китай, Индия , или Русия, с един Афганистан нещата вече не вървят.
Прекалено дълго и безрезултатно беше това с лихвите.
Просто някой тр да каже на глас, че царят е гол..