IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се възстановява след първото си отстъпление за годината*

Пазарът остава в очакване на финансовите резултати на големите инвестиционни банки

17:30 | 11.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основните индекси на Wall Street отвориха сесията в четвъртък с повишения след първото им отстъпление за годината при предишната търговия, след като се появиха опасения, че Китай може да намали или дори да спре покупките на щатски държавен дълг. По-късно обаче информацията беше официално опровергана.

Индексът на сините чипове Dow Jones се повишава с 0,28% до 25 440,27 пункта. При широкия показател S&P 500 придвижването на положителна територия е с 0,24% до 2 754,96 пункта. Малко след началото на търговията технологичният измерител Nasdaq добавя 0,23% към стойността си до 7 170,04 пункта.

Акциите на Xerox поскъпнаха с 5,4% по време на предварителната търговия, след като The Wall Street Journal съобщи, че компанията води разговори за евентуалното си придобиване от японската компания Fujifilm Holdings. Ценните книжа на Delta Air Lines отчетоха ръст в цената си за брой с 1,31%, след като печалбата на компанията за четвъртото тримесечие се оказа над очакванията.

Във фокуса на инвеститорите в четвъртък бяха данните за молбите за безработица в САЩ, които се увеличават за четвърта поредна седмица. Бяха публикувани и цените на производител в страната, като беше отчетен спад за първи път от година и половина.

Пазарът остава в очакване на финансовите резултати на големите инвестиционни банки JPMorgan и Wells Fargo, които трябва да бъдат обявени в петък. Прогнозите са общите приходи на компаниите от S&P 500 да се увеличат с 11,8%, като най-голям ще е приносът на енергийния сектор.

*Информацията е актуална към 16:56 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още