IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BNP Paribas преструктурира дружеството си за кредитиране в България

БНБ разреши дейността на "БНП Париба Пърсънъл Файненс" да бъде поета от клон на BNP Paribas Personal Finance

21:57 | 11.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Управителният съвет на централната банка се съгласи "БНП Париба Пърсънъл Файненс" ЕАД да прекрати своята дейност като платежна институция от 1 февруари 2018 г., като издаденият ѝ лиценз се обезсилва, съобщи  пресцентърът на БНБ.

Централните банкери са получили уведомление от Европейската централна банка (ЕЦБ), че от 1 февруари 2018 г. кредитната институция BNP Paribas Personal Finance S.A, Франция ще започне да осъществява дейността си в България чрез клон.

Клонът на кредитната институция BNP Paribas Personal Finance S.A., Франция ще бъде правоприемник на всички права и задължения на прекратената платежна институция "БНП Париба Пърсънъл Файненс" ЕАД.

Той ще поеме досегашната дейност на "БНП Париба Пърсънъл Файненс" ЕАД по потребителско кредитиране и предоставяне на платежни услуги, като може да извършва и други дейности като кредитна институция.

На този етап промяната е основно юридическа и не предвижда никакви изменения в процедурите и условията на услугите, които предоставяме на нашите клиенти, поясняват от френската банка на своя сайт.

Компанията предприема тази стъпка с цел осигуряване в бъдеще на по-големи възможности за развитие на бизнеса си в страната като една от целите е да предостави повече и по-атрактивни услуги на своите клиенти в България.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още