IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делегацията на Доналд Тръмп ще е една от най-големите в историята на Давос

Заедно с президента на САЩ в швейцарския град ще бъдат също Стивън Мнучин, Рекс Тилъръсн и Джаред Къшнър

14:49 | 12.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп ще пристигне на икономическия форум в Давос заедно с една от най-големите делегации в историята му, съобщава онлайн изданието Qartz.

Мероприятието в швейцарския град е едно от основните икономически събития през годината, откакто е основано през 1971 г. от проф. Клаус Шваб.

Държавният глава на САЩ ще замине за Давос в края на седмицата, когато ще се присъедини към официалната делегация, водена от финансовия министър Стивън Мнучин. На форума ще присъстват още поне петима министри, държавният секретар Рекс Тилъръсн, началникът на кабинета Джон Кели, търговският представител на САЩ Робърт Лайтизър, зетят на президента Джаред Къшнър и други.

Няколко американски конгресмени също ще участват, но те ще пристигнат отделно. На форума ще има и представители на Демократическата партия.

Това е първият път, в който Тръмп е канен на събитието, на което често се гледа като на откъснато от реалността, посочва още изданието.

Въпреки че в Давос присъства голяма част от световния икономически елит, не същото може да се каже за американските президенти. Предшествениците на Тръмп Джордж Буш баща и син и Барак Обама не са участвали във форума, а Роналд Рейгън се е включвал само чрез видеовръзка. Изключение прави Бил Клинтън, който го посещава през 2000 г. и оттогава взима участие почти всяка година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още