IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атанас Темелков ще ръководи Държавната агенция „Електронно управление“

Досегашният главен секретар на ДАЕУ поема длъжността от Росен Желязков

11:31 | 15.01.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Атанас Темелков. <em>Снимка: Държавна агенция &quot;Електронно управление&quot;</em></p>

Атанас Темелков. Снимка: Държавна агенция "Електронно управление"

Атанас Темелков е новият председател на Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ). Досегашният главен секретар на ДАЕУ поема длъжността от Росен Желязков, който бе определен от Министерския съвет за председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Темелков беше назначен за главен секретар на ДАЕУ през декември 2016 г., става ясно от кратката биография, разпространена от държавната агенция

Той е завършил Висшето военно училище в Шумен с профил „Артилерийско инструментално разузнаване” – „инженер по геодезия, картография и фотограметрия”, а по-късно и Военната академия „Георги Стойков Раковски“ със специалност "Автоматизация на управлението".

След като заема редица командни длъжности в Българската армия, от 2011 г. до 2016 г. е заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” (ИА ЕСМИС) към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Ръководил е екипи за разработването на концептуални и стратегически документи в областта на електронното управление, планиране и внедряване на проекти за автоматизация на управленски процеси, комуникационни и информационни системи в областта на сигурността на страната и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
birmingam
преди 6 години
Нямам нищо против човека. Ама много се съмнявам в компетенциите му. Назначен е защото е наш човек. Е и преди това е работил малко нещо " електронно". Ама пълен смях.. и смях Нека някой ми каже и или докаже че този човек е компетен. От биографията му ясно личи - човека е артилерист. А стига сме назначавали само падари в държавните институции." Ръководил е екипи за разработването на концептуални и стратегически документи в областта на електронното управление, планиране и внедряване на проекти за автоматизация на управленски процеси, комуникационни и информационни системи в областта на сигурността на страната и други. Дрън- дрън- дрън и още един път дрън на търкалета. Ако този човек е най- подходящ за тази позиция. Бог да пази България. Това искам да кажя ,че не е Хейт. Това за мен е Обективната истина и нека някой ме обори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още