IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп благодари на Тим Кук за инвестицията на Apple в САЩ

Технологичната компания планира да върне стотици милиарди долари в САЩ и да плати 38 млрд. долара данъци върху тях

12:52 | 19.01.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че се е обадил на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, за да му благодари за планираната инвестиция за милиарди долари в САЩ, пише Bloomberg.

В сряда Apple заяви, че ще върне стотици милиарди долари от чужбина в САЩ, като ще плати 38 млрд. долара върху сумата и ще инвестира около 350 млрд. долара в операциите на вътрешния си пазар в рамките на следващите пет години.

Компанията планира капиталови разходи от около 30 млрд. долара и ще създаде 20 хил. нови работни места в сегашните си офиси и в новия си кампус.

В коментар, направен вчера, Тръмп заяви, че когато е чул новините, първоначално е помислил, че сумата е 350 млн. долара, но след това е осъзнал, че става дума за 350 млрд. долара.

„Тъкмо се обадих на Тим Кук и му благодарих, но не си представям, че някога е имало толкова голяма инвестиция от компания в нашата страна“, обясни той.

Книжата на Apple не записаха особени движения в четвъртък, след като в сряда удариха рекордните 179,10 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 0
lozkhris
преди 6 години
Например отнемане на партньорски "отношения" с трите големи мобилни оператора в Щатите - основната печалба на Епъл е от договорите, с които те продават телефончетата им...А Щатите са най-големият пазар на Епъл, нищо, че цеите им на други места са значително по-високи... / или може би точно затова / Разпространяване на злостна информация в медиите - друг способ... нали не мислим, че медиите в САЩ са кристално независими?!...Е, на първо четене това..Епъл има пазарна капитализация, която наближава трилион!! Че щели да платят данъци за 38 милиарда и да инвестират 350 - бълха ги ухапала..Но в дългосрочен план информация и за една година без АТ&Т и Верайзън - и са загубили 80% от цените на акциите за часове...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 0
Ferry
преди 6 години
интересно, с какво ли са притиснали или убедили Епъл на подобна стъпка!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още