Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Броят на милиардерите по света расте, а с това и глобалното неравенство

Годишният доклад на Oxfam разкрива, че броят на милиардерите се е увеличавал с по един човек на всеки два дни между март 2016 и март 2017 г.

   1| 2    
4
 
1
 
7
преди 1 година
Няма профилна снимка
Кой е виновният, тези които нараждат 10-12 или системата която им подсигурява подобна възможност (и ония контролиращите системата)? И ако е системата, защо ония които с две заплати отглеждат 2-3 (че и по-малко) избират да продължават да работят за системата? И не наблюдаваме ли тенденцията %та и на първите и %та на вторите да намалява, а на гейовете и на невъзпроизвеждащите се да се увеличава (и какво ще постигне системата с това жените да са мъже а мъжете да са жени: децата ще са повече и по-свободни, или по-малко и по-зависими от системата)! :(
3
 
8
 
6
khao до: ratten
преди 1 година
Няма профилна снимка
Не ми се занимава и с твоите глупости, но само ше ти кажа че пра-дядо ми е имал 6, без да е има нито заплата, нито пенция преди 100 години. ... ае анализирай как така първата част от изказването ти противоречи на втората? .... и на импа нещата са точно расизъм породен от личните му комплекси.
5
 
16
 
5
преди 1 година
не е точно расизъм.
но е факт, че повечето раси, различни от европейската / но тази преди 30-40 години/ се размножават неконтролируемо.
защо белия човек знае, че с 2 заплати може да отгледа нормално 2-3 деца
а други дори без никакви трудови доходи искат да народят 10-12?!
13
 
10
 
4
khao до: Императорът
преди 1 година
Няма профилна снимка
Тия не трябва ли - ако искат да се доближат към по-богатата половина - повече да работят и по-малко да се чифтoсват
-----
Е тоя съвет трябваше нкой да го даде на баща ти, преди да сътвори такова комплексирано животно като теб.... бтв, расизма е признак на комолексарщина, от мен да го знаеш.
9
 
19
 
3
преди 1 година
Добре де: нали двамата най-богати на света - Гейтс и чичо Уорън - дадоха преди не много отдавна 100 МБ за бедна Нeгрия? За колко време чepните хора опукаха тия пари и с какво това промени животът им?

Та - питам измислителите на статията: ако най-богатите 20 човека на света си дарят ВСИЧКИТЕ пари на тия 3 700 000 000 души - за колко време те ще ги изядат и после пак ще ревнат, че са бедни и гладни?

А нима не е факт, че точно най-бедните държави имат най-висок естествен прираст? Тия не трябва ли - ако искат да се доближат към по-богатата половина - повече да работят и по-малко да се чифтoсват?

Огромното мнозинство МОГАТ да имат приличен жизнен стандарт - не е нужно да са ного богати (защото дали ще имаш 100 КБ или 1 МБ доларченца в края на краищата е горе-долу все тая), но да живеят човешки... само че - ако живеят в мизерство, вината често пъти е основно тяхна !!!

2
 
11
 
2
преди 1 година
Виктория , с червено ше се вижда още по добре ... : ))))))
4
 
18
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Статията беше интересна, докато отново не намесихте сексизъм и феминиски-фундаментализъм в нея.... вече се съмнявам в достоверноста и.... аман от дискриминация към мъжете! !!!!