IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как продължава сагата около регулациите на криптовалутите в Южна Корея?

Онлайн петицията против „неоправданите регулации“ вече е събрала над 220 хил. подписа

20:06 | 22.01.18 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Липсата на яснота по отношение на плановете на Южна Корея за въвеждане на регулации върху криптовалутите може да е притеснителна, но експертите продължават да звучат оптимистично, коментира CNBC.

Според последната информация Южна Корея има намерение да накара платформите за търговия с криптовалута да обменят потребителски данни с банките, съобщиха местни медии в неделя, цитирайки неназован държавен служител.

Планът, който има за цел да бъде приложено данъчно облагане на пазара на криптовалути, се очаква да влезе в сила в края на януари или началото на февруари, обяви информационна агенция Yonhap. Според същата агенция правителството ще наложи данъчната ставка, която да не надвишава 24,2% от приходите от търговия с криптовалути през тази година. 

Корейската финансова разузнавателна служба съобщи, че финансовите компании са в процес на изготвяне на насоки за предотвратяване изпирането на пари чрез криптовалути, въпреки че конкретните мерки все още предстои да бъдат потвърдени. Към момента и властите в страната все още не са предприели мерки за наблюдение върху данните на потребителите, извършващи трансакции с криптовалути.

Южнокорейското правителство си навлече доста недоволство по-рано този месец, след като заяви, че готви законопроект за забрана на търговията с криптовалути, въпреки че по-късно обясни, че преди да бъде взето решение, ще бъдат направени повече консултации. Онлайн петиция срещу „неоправданите регулации“ вече е събрала над 220 хил. подписа.

Въпреки голямата волатилност в цените на криптовалутите по-рано този месец въвеждането на евентуални регулации се възприемат като стъпка в правилната посока. Според някои анализатори е важно да се вземат мерки спрямо изпирането на пари.

Биткойнът загуби около 50% от върха си от средата на декември 2017 г., но част от експертите от пазара продължават да звучат оптимистично. Например основателят на Fundstrat Global Advisors Том Лий биткойнът ще достигне 25 хил. долара до края на 2018 г.

Най-голямата по пазарна капитализация криптовалута беше стабилна по време на азиатската търговия, като се търгуваше за около 11 500 долара по данни на CoinDesk. 

Всичко за криптовалутите четете тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 6 години
как банките ще регулират като ти ми продадеш нещо и аз ти платя с биткоини ?Би ли ми обяснил ? Нали това чудо на технологията не може да бъде регулирано
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
n4wn4w
преди 6 години
Така е като си мислиш че може да прецакаш банките и системата сега ще го регулират и в сащ и краи с криптовалутите ще си ги гледат на мониторите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
Grosss
преди 6 години
Кой балък не знам,на края да не вземе да фалира държавата им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
scott
преди 6 години
много радват южнокорейските спекуланти - тези дни. Като го набарат и го изстрелват от 11 на 12400 за 5-6-7.8 часа.....после го оставят и се срива до 10500! Разориха ДОСТА СПЕКУЛАНТИ. ТАК ДЕРЖАТЬ РЕБЯТА! УБИВАЙ БЪЛЪКА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още