IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks разширява присъствието си в Румъния и планира да навлезе в Украйна

Веригата ще увеличи броя на кафенетата си в северната ни съседка повече от два пъти през следващите две години

11:31 | 26.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Веригата кафенета Starbucks възнамерява да разшири присъствието си в Румъния, съобщава онлайн изданието romania-insider.com.

Компанията смята да увеличи обектите си в страната повече от два пъти – от 28 към момента до 60, през следващите две години, както и да наеме около 500 души, коментира Матеуш Силецки, генерален мениджър на веригата за Румъния и България.

В момента във веригата кафенета в северната ни съседка работят около 450 души, което е с 50% повече спрямо края на 2015 г.

Полският оператор на кафенета и ресторанти AmRest, който купи франчайз правата на Starbucks за България и Румъния през 2015 г., отвори девет нови кафенета под бранда през 2016 г. През тази година компанията ще отвори два ресторанта в страната и да навлезе в два града, в които досега не присъства.

През миналата година Starbucks е обслужила около 4 млн. клиенти в Румъния. Според AmRest приходите се увеличават, но компанията така и не е пуснала официални данни.

За 2015 г. оборотът на оператора възлиза на 12,3 млн. евро, което е с 50% повече спрямо 2014 г.

Starbucks планира да навлезе и на пазара в Украйна, съобщава кметът на украинската столица Киев Виталий Кличко, цитиран от украински медии. Кличко е обявил новината по време на икономическия форум в Давос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още