IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ разшири списъка със санкции към Русия

В черния списък влезе и "Силовые машини", което е доставчик на оборудване за АЕЦ "Козлодий" и ТЕЦ-ове у нас

22:41 | 26.01.18 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

САЩ разшири списъка с компаниите и физическите лица, санкционирани заради едностранното анексиране на Крим, съобщи The Voice of America. Добавени са 21 физически лица (основно руснаци и украинци) и 21 компании.

Сред новите имена прави впечатление това на "Силовые машини". Компанията е доставчик за оборудване за АЕЦ "Козлодуй", АЕЦ "Белене" и за ТЕЦ-овете от Маришкия комплекс.

"Силовые машини" и е участник в модернизирането на ТЕЦ "София" – с ново котелно оборудване. Срокът за въвеждане в експлоатация на модернизираните блокове в ТЕЦ-а е третото тримесечие на 2018 година и третото тримесечие на 2019 година.

В списъка попада и външнотърговското предприятие "Технопромэкспорт", както и "Угольные технологии" и 12 дружества част от структурата на "Сургутнефтегаз". Самата компания е част от забранителния списък на Министерството на финансите на САЩ от 2014 година, припомня ТАСС.

От американското ведомство посочват, че санкциите срещу руски физически и юридически лица ще останат в сила, докато не бъдат изпълнени Минските споразумения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 1
0pk
преди 6 години
"Ако ни`т продаваш ни`т препродаваш, м`чти ги гладен ше умреш" :DДалаверата винаги е над санкциите.Схемата е проста като света:1. Намираш подходящи балами.2. Забраняваш им да търгуват с някого.3. Ти ставаш посредник и печелиш без много усилия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 1
Otka4eni reformatori
преди 6 години
Като са толкова смели със санкциите ще не вземе да забранят доставките и на руски втечнен газ за САЩ............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
Бе де толкоз акъл у пъпеша...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 3
ABBA
преди 6 години
**** да се чете сссган!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 3
ABBA
преди 6 години
Стоенчо мамин, нали чеченците след войната гласуваха на референдум дали да останат в Русия!Да се сещаш колко бе категоричен резултата и в коя полза?Разбира се, англосаксонците винаги гледат на превзетите народи като на *** за изтребване - справка индианците. С руснаците не е така и затова в държавата си имат много народи. Капиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 20
Стоян Петров
преди 6 години
Не знам дали така е решил кримския народ, но знам мнението на чеченския, дагестанския, татарския, бурятския, ненецкия, чувашкия, мордовския, хакаския, удмурския.............. народ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още