IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев: Заплатите в МВР се увеличават с още 10% през 2019 г.

Не е важно точно с колко ще повишим заплатите, а това да се случва регулярно, посочи вътрешният министър

14:42 | 30.01.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Заплатите на служителите в системата на Министерството на вътрешните работи се очаква да се увеличат с 10% през следващата 2019 г.

Това обяви на традиционния месечен брифинг на МВР ръководителят на силовото ведомство Валентин Радев.

„17,5 млн. лева дадохме миналата година за дрехи, а за тази договорихме 100 млн. лева допълнително, като най-вероятно изплащането ще започне през март. Но не е важно точно с колко ще повишим заплатите, а това да се случва регулярно. Така че за 2019 г. имаме засега само предвидено ново увеличение с 10% на заплатите. Смятам, че трудът на полицаите е оценен по достойнство, но винаги трябва повече“, заяви вътрешният министър, цитиран от „Фокус“.

Валентин Радев се похвали с намаляване на престъпността през последния месец на миналата година.

Според него през декември средно на ден са регистрирани 227 престъпления, а през ноември - 265. Умишлените убийства били с 18,2% по-малко, са с 18,2% надолу.

„Грабежите са се увеличили леко и са 7,9%. Посегателствата спрямо МПС са 32% – отново бележим спад. Наркотиците са намалели с 20,4%, посочи министърът.– Разкриваемостта на убийствата през миналата година пък била почти 100-процентова."

По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов остават версиите с бизнеса и личния живот на убития бизнесмен Петър Христов.

“Заподозрени няма. Няма заподозрян и за отвличането на Адриан Златков. Проверката в СОБТ не е приключила. Тя започна преди месеци заради сигнали за нередности. Трима са задържани за нахапаното от куче дете в Пазарджик, каза Маринов. – Инцидентът стана вчера. Нарушени са редица законови разпоредби.”

Той информира, че в страната има 433 зоополицаи, за 2017 година са образувани 359 досъдебни производства, а зоополицаите ще разполагат с 28 патрулки.

“В доклада, изпратен от МВР на прокуратурата за скъпите коли, няма нищо притеснително”, коментира директорът на националната полиция Христо Терзийски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 5
comet
преди 6 години
Защо им е да свършват нещо, те днешните полицаи и особенно военните да са свършвали нещо същественно интелектуално в последните 80 години (то системата ни я смениха отвън, а те същите и все на високите заплати и пенсии), но да протестират (изнудват) се научиха и го правят вече с опит. Дали е странно че днес полицай и военен са двамата избранници да ни защитават интересите на страната?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
Alx
преди 6 години
С нетърпение чакам момента в който икономиката ще започне да се задъхва и ще стане невъзможно издържане на безумния държавен апарат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 5
ratten
преди 6 години
а няма ли да се поинтересуваме, дали са свършили някаква работа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още