Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Вълчев: Инвестициите все повече ще зависят от наличието на работна сила

За икономиката е важно да увеличим професионалните паралелки, каза министърът на образованието

0
 
3
 
3
преди 11 месеца
"“Наскоро едно проучване показа, че две трети от България е икономическа пустиня. Няма достатъчно предприятия. Все повече инвестициите ще зависят от наличието на работна сила. Ако в миналото те зависeха от инфраструктура, от други фактори, днес това е основният ограничител пред инвестиционната активност”, посочи просветният министър." *** наглите робовладелци! Кое е първично кокошката или яйцето? Тъпунгели, изедници, кадрите се създават, не се консумират!
0
 
2
 
2
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Сегашните ни министри са толкова ялови откъм идеи, че претакат едно и също до болка, или правят глупост след глупост. В пълен потрес съм. Този министър с физиономия на секретар е толкова неубедителен, та даже не ми се коментира. Все очаквам някой доблестен да каже - правим големи глупости, или не съм съгласен и се оттеглям. Наблюдавам висшето образование и там става същото - вместо промени за добро, или НАЧАЛНИЦИТЕ ни уверяват, че са за добро, по-зле става.
1
 
5
 
1
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
До някъде е прав, ама до някъде. Наистина е проблем квалифицираната работна ръка, но стъпката със закриване на прием в гимназии за сметка на приема в "техникумите" е смешна, когато имаме последващ прием за всички завършващи в университетите. С тази стъпка просто се смъква нивото на влизащи в университет, а не се увеличават хората, които излизат готови за започване на работа. Особено виден е случая в Русе, където се закрива паралелка в математическата гимназия, която видно от резултати й, е една от най-добрите в града. Връзката между работодатели и образование, отдавна е скъсана и вина имат всички страни, включително и министерството, което трябва да обобщава и събира, а не само да свежда на по-ниско ниво. Съмнявам се, че при сегашното развитие на икономиката има и един град, който може да поеме 25 заварчици на година или пък шлосери, но съм сигурен, че няма и един град, на който да не са му необходими такива кадри.