IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Благоевград ще решава проблема с мръсния въздух с филтри на комините

Печките на твърдо гориво са основният замърсител на въздуха в града

12:21 | 31.01.18 г. 1
Благоевград ще решава проблема с мръсния въздух с филтри на комините

В Благоевград ще се борят със замърсения въздух с филтри на комините. Предвижда се блоковете в града да бъдат снабдени с новите съоръжения и така да се намали осезаемо концентрацията на фини прахови частици (ФПЧ) в атмосферата, съобщи Bulgaria ON AIR.

От печките на твърдо гориво идват над 80% от праховите частици. Друг замърсител е автомобилният транспорт. По данни от регионалната екоинспекция чистотата на въздуха рязко се подобрява след края на зимния сезон.

Припомняме, че проектите на общините срещу замърсяването на въздуха се финансират от оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020“.

Заради трайното замърсяване на въздуха в големите градове, което продължава с години, Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Спящият бик
преди 6 години
Разгеле, някой да каже, че комините са основният замърсител. Което е много близко до акъла, щом в слънчевите дни има същите коли, но въздухът е чист! Аман от пропаганда!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още