IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП иска Сметната палата да провери дали кабинетът е нарушил Закона за бюджета*

Социалистите не са съгласни с разпределението на средствата в края на миналата и началото на тази година

11:59 | 01.02.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: пресцентър на БСП</em></p>

Снимка: пресцентър на БСП

Депутати от БСП настояват Сметната палата да провери дали правителството е нарушило Закона за бюджета. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът проф. Румен Гечев, цитиран от пресцентъра на БСП.

Народните представители от левицата искат одитът да установи как са направени разходите в края на 2017 г. и началото на 2018 г.

Румен Гечев коментира, че Народното събрание е институцията във всяка демократична държава, която утвърждава бюджета и той трябва да бъде изпълняван стриктно.

„В края на 2017 г. те разпределиха стотици милиони левове“, подчерта депутатът.

„Цяла година проглушават за излишъци в бюджета заради това, че те не харчат 2,5 млрд. лв. капиталови разходи. Задържат огромни средства в стотици милиони, с които лишават българските фирми и потребители от тези средства, намаляват динамиката на БВП, защото тези пари не влизат в икономиката. И на тъмно, в края на годината, изведнъж си ги разпределят“, заяви социалистът.

Според левицата, ако се прибавели и разходите, одобрени от кабинета в началото на годината за църкви, за МВР, за университети, за БАН, сумата набъбвала до 2 млрд. лева, предаде Dnes.bg.

"Управляващите да престанат да правят трикове и да оставят пари, които да харчат в края на годината", призова Гечев.

*Новината е допълнена в 12.49 ч.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
за това ни плакнаха очите с втория лифт по Коледа, да чопнат милиардчето !Сега къде са статиите, протестите и анти-протестите за Банско ? А ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
Според левицата, ако се прибавели и разходите, одобрени от кабинета в началото на годината за църкви, за МВР, за университети, за БАН, сумата набъбвала до 2 млрд. лева----Турбо измекярите сте, от цялат предица сте пропуснали най важния грабеж, още един милиард за саниране са пуснал, още милиард за кражби, но явно и бсп са вътре и за това мълчат като бити пеееераси
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още