IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВУЗФ организира Международния конкурс МITE за трета поредна година

Конкурсът, насочен към учители и ученици, ще се проведе на 5 февруари, а победителите от него ще бъдат поканени за участие в Международния кръг в Москва

17:22 | 02.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: ВУЗФ</em></p>

Снимка: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира за трета поредна година Международния конкурс за учители и ученици МITE (Методика и информационни технологии в образованието - Methodology and Information Technologies in Education).

Тази година участниците ще получат право на преференциални условия при кандидатстване във ВУЗФ, както и 20% отстъпка от семестриалната такса.

Националният втори етап от МITE ще се състои на 5 февруари в сградата на ВУЗФ на улица „Гусла“ 1, а победителите ще бъдат поканени за участие в международния и последен кръг, който ще се проведе в периода от 1 до 10 май в град Москва.

До момента ежегодно се изпращат по над 20 български ученици, които представят страната ни на финалния кръг в Русия. Специалното тази година е, че националният втори етап на конкурса ще бъде отворен и за външни посетители, които желаят да присъстват на представянето на ученическите проекти.

За националния и международния етап участнците трябва да представят всяка своя разработка в рамките на 10-15 минути. След тях предстоят 5 минути уточнителни въпроси към състезателите.

Критериите за оценка на ученическите проекти включват оригиналност, атрактивност, ползваемост, достоверност и оформление. При учителите се оценяват ефективността на представяните идеи и методики, пълнотата, дизайнът, естетическото оформление, вътрешната съгласуваност и балансираност, както и стилът на презентиране.

Класираните на първите три места в националния етап ще получат дипломи и награди, а останалите участници - грамоти. За първенеца при учениците са осигурени безплатен престой и културна програма по време на Международния етап в Москва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още