IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TECHnalysis Research: Големият ръст при смартфоните e минало

Стандартите и очакванията към Apple са много по-високи и много по-сурови, твърди анализаторът Боб О’Донъл

21:23 | 02.02.18 г. 55
TECHnalysis Research: Големият ръст при смартфоните e минало

Големият ръст на пазара на смартфони приключи. Така смята Боб О’Донъл, президент и главен анализатор на TECHnalysis Research. 

„И за компании, които разчитаха за 2/3 от приходите си на смартфони, очевидно това е сериозно и трябва да се следи”, каза O’Донъл в интервю за Bloomberg, визирайки Apple. 

Американският концерн показа, че продава по-малко iPhone, след като 1% от потребителите предпочитат да си запазят стария си телефон.

„Apple е най-голямата компания в света по пазарна капитализация. Затова стандартите са много по-високи и много по-сурови. Никой не остава завинаги на върха", каза още анализаторът.

Късно в четвъртък Apple отново представи рекордни резултати, но и разочароваща прогноза за текущото тримесечие.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

35
rate up comment 1 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 6 години
И само за инфо - единия от "ония" в МЕИ-то, дет беха по-зле и от мене, лани се пенсионира като преподавател по компютърна архитектура в един американски университет. Ти до къде стигна? :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 2 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 6 години
Знам, знам... С феномена "видинска супер-раса от свръх-човеци" се запознах още в казармата през 1975 г.... :lol: Имаше двама-трима от видинската английска гимназия, които се отнасяха с останалите простосмъртни от софийската и варненската като английски колонизатори към пристанищни водачи на рикша от Бомбай... :lol: Даже им предложихме да поемат инициатива да сменят герба на Града на Гениите - вместо Бабините ви трънкини кули, да сложат хипопотам - и той до гуша в тинята, само едно устище отгоре - с един самосвал го вна не моеш го затъкна... :lol:И андроида като уиндоуса - на сто по сто дивайса и се кръстиш дано се уцели и тръгне. Ако не - дано да имаш видински IT уизард наоколо - он че го сготви с ориз... :lol: Сигурно и 10-годишната си кола знаеш как да подкараш, като се запъне ... :lol: Само да има место за паркиране у калната градинка пред панелката под наем у Надежда... :lol:Некои хора немат време и пари за глупости... Четеш ли ме прайлно? :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 6 години
последно нещо ще ти кажа, па белким вденеш най-после ... за каквато работа кажеш, мога да ти сглобя ПЦ, което ще е по евтино и по бързо от всеки предварително сглобен от китайци МАК.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 6 години
А, ето тука е всичко, което се опитвах да кажа - получи се - кога? ----супер технически неграмотен си, даже вече се дразня .... андроида се ползва на 100 девайса, ИОС само на епъл и то на единствения им модел.... нормално е по бързо да направят по стабилна версия, и в очите на технически куция да изглежда по добро ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 0 rate down comment 2
khao
преди 6 години
Интересно ми е също къде си виждал домашен компютър (щото ПЦ горе одлу това значи) с Юникс ... не некоя дистрибуция на Линукс, ами баш с юникс ?Пример - Тесла и Едисон.Тоя пример що го даваш ? може би искаш да кажеш че Едисон е първи, но Тесла е измислил по добрия ток ? Щото това е доста неточно твърдение и то баш като говорим за компютри, кой компютър работи с променлив ток ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 0 rate down comment 2
khao
преди 6 години
намали малко олимпиадите, че и други сме ходили и стигали далеч ... :):):) има по една на година, а ти си бил на 50 :) и зимни математически празници имаше по един, там на колко си ходил ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 1 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 6 години
"То и за това андроид се получи приличен."А, ето тука е всичко, което се опитвах да кажа - получи се - кога? Колко време след iOS и с кого го сравняваха, докато се боричкаха да се "получи", а през същите години айфоните работеха безотказно? Така беше и с Мак ОС и Уиндоус - хората работеха на макове и правеха пари, докато батко Били добута чедото си до ХР през 2001... :lol:Но лошо нема - секи влак си има пътници... И секи си има неговата правда. Просто умирачката на Епъл още не е обективно на хоризонта.Маркетинг, ала-бала... Ше лъжеш хората с *** и те ше купуват от десетилетия и ше ти верват... да, да... Точно така става в Америка - там сички пасат трева... :lol: Всъщност, САЩ са мястото, където е и основният пазар на компютри Епъл, и на телефони, и на таблети, и на часовници - чакайте пак от там и новини... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 0 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 6 години
"Там видях и първият Мак и още тогава страдаха от недостиг на приложения(тогава им викахме - програми) за тях."Еми ето тук много грешиш! Вероятно, защото за един училищен Мак едва ли някой ще изтресе хиляди долари за програми, а за Мак немаше софт, който дечурлигата и по-големите свободно си менкаха на дискети.Но, за да ти помогна в мирознанието в тази посока, ще ти кажа, че през 1992 г. в Америка и Западна Европа вече всичко в припреса минаваше на Мак и основно - на пакета на Адоуб - Фотошоп за растерна графика, Илюстратор за векторна графика, Пейдж Мейкър и Куарк Експрес (той не е на Адоуб) за страниране, Премиер и Афтър Ифектс за видео, отделно - на други разработчици - 3D Studio за анимация, AutoCad за проектиране, Sound Forge за обработка на звук и пр. Всичко това се пишеше само за Мак! Пробваха да пуснат и за Уиндоус, но той беше прекалено зает със себе си... :lol:Правилно отбелязя, че от NT нататък нещата се промениха, но това, първо - стана 10 години след Мак ОС, и второ - стана възможно заради огромния скок при процесорите, дъна, памети, периферия... Тогава вече машините можеха да се справят с бозата на Бил Гейтс и да им остане малко мозък и за нещо полезно... :lol:При нас чак с ХР на един Пентиум 2 GHz с 1GB Rambus Памети през 2001 можахме да заредим едновременно Фотошоп, Илюстратор и Куарк и да джъмпваме между тях, да работи нормално мрежата и даже файл-мениджър... :lol: А това правехме 7 години по-рано на Куадра 950 с 64 МB 16-пинова RAM... Какво да говорим за Power PC след 1995... Или пак Куадра 950, която поема 300 МБ файл от барабанен скенер и едновременно изчислява плакат 50/70 см. в Куарк - не знам дали и сега писи нема да се озъби с такава задача... Та... това с "програмното осигуряване" просто не е така - вервай ми... ;) Доста пъти съм чувал израза "ура! новия фотошоп вече го има и за Уиндоус...!" :lol:Друг е въпросът, ако под това разбираш "МС Офис"... :lol: Но и него си го пускаха за Мак още през 1995...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 1 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 6 години
Много преди 1990 може да е 1987-1988, когато правците осмици започнаха да се заменят по канцелариите с 16-ки и да ги "бракуват", съответно - да си ги носят вкъщи. При нас даже през 1988 дойдоха и корейски 386 АТХ, които си бяха сериозни машини и можеше и Правец 16 да се гепи и занесе у дома. Но нямаше откъде да се купи. Все това - този спор е безсмислен... Идеята ми беше, че когато вие сте играли онези 8-битови игрички, дето с курсора ядеш едни 6-пикселови ***, аз се занимавах с производство, което ставаше от година на година все по-компютъроалчно и ми се налагаше да съм в час, та не е като да не знам кое-как се случи... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 1 rate down comment 1
kalendar
преди 6 години
А моя първи телефон е...не съм сигурен за годината, бях в гимназията и взимах смени в един интернет клуб и с парите си купих сийменс c35i. Майка ми ме овикваше, че спя в часовете, ама и без това образователната система беше в много отношения архаична...Спомням си, че са ми писали двойка по география(паралелка информатика), защото не си нося тетрадката...Аз до ден днешен пиша грозно и не си разчитам. Но печатам с десет пръста от...не знам...мисля, че винаги:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още