IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TECHnalysis Research: Големият ръст при смартфоните e минало

Стандартите и очакванията към Apple са много по-високи и много по-сурови, твърди анализаторът Боб О’Донъл

21:23 | 02.02.18 г. 55
TECHnalysis Research: Големият ръст при смартфоните e минало

Големият ръст на пазара на смартфони приключи. Така смята Боб О’Донъл, президент и главен анализатор на TECHnalysis Research. 

„И за компании, които разчитаха за 2/3 от приходите си на смартфони, очевидно това е сериозно и трябва да се следи”, каза O’Донъл в интервю за Bloomberg, визирайки Apple. 

Американският концерн показа, че продава по-малко iPhone, след като 1% от потребителите предпочитат да си запазят стария си телефон.

„Apple е най-голямата компания в света по пазарна капитализация. Затова стандартите са много по-високи и много по-сурови. Никой не остава завинаги на върха", каза още анализаторът.

Късно в четвъртък Apple отново представи рекордни резултати, но и разочароваща прогноза за текущото тримесечие.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

25
rate up comment 1 rate down comment 1
kalendar
преди 6 години
ПС: ХП е много хубав уиндоус. Аз и от уин 10 съм доволен, за да съм честен. Ако и да го псуват(псуваха?) много по форумите. Мак е...оффф - ами добри са, но това е като нямаш нищо друго на компа, освен тая ти единствена програма, дето ползваш и Уин се справя много добре. Само, че не съм виждал ПЦ дето да седи само с една програма. А за да съм честен - пред Юникс всичко бледнее(за мен). То и за това андроид се получи приличен.А за измислянето - не са измислили отхапаните. То не е и задължително де. И аз не виждам смисъл в тоя култ - да си първи. Изисква се едни качества, за да измислиш нещо и съвсем други, за да го приложиш добре. Пример - Тесла и Едисон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 6 години
Впрочем мога да ти кажа първият компютър от къде беше - сглобен от бракувани други компютри. Дали са били "бракувани" или бракувани не знам. Просто бях много малък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 6 години
ти май не осъзнаваш на колко съм години - аз съм тръгнал през 91ва на училище. На 7 години. Първият ми компютър беше 90та. В последствие нямаше как да не се развивам на там, понеже се оказах доста талантил математик с около 50тина олимпиади преди гимназията още. Включително няколко доста прилични класирания. А майка ми винаги е била маниачка на тема английски. Учих в ПМГ(97ма) където на тия часове се наблягаше адски много. Там видях и първият Мак и още тогава страдаха от недостиг на приложения(тогава им викахме - програми) за тях.Не ме разбирай погрешно - намирам те за умен мъж. И като всеки човек си имаш странности - и това е твоята странност. Отхапаната ябълка. Просто няма как да се съглася, че е нещо особено. Освен в маркетинга(докато Джобс беше жив). Там са богове. Ей сега ми е на гости един приятел от Германия и си говорихме(случайно) точно на тая тема. И той вика - много ги бива да поляризират обществото. И е прав. Ако си си купил айфоня ще си го защитаваш(добра играчка е, просто не си струва парите). И ще се капсулираш в мнението си, понеже ще подлежи на нападки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 0
julian12
преди 6 години
Мажи, някои от нас имаха Правец 8Ц или 8М много преди 1990. Играех на на саботажа и боло-то. За да сме имали прави си изводите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 1 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Само едно уточнение - аз не ползвам айфон от лоялност или щот съм т ъп, както твърди оня смарти по-долу. На мене ми е се това къв ми е телефона - и без това не скивам нищо по него. Имам таблет, през който комуникирам - на него ми е по-шойн да цъкам. Просто децата и брат ми не ми оставят избор - те се грижат за телефона ми от години. Виж, за компютрите - там не правя компромиси. Е, за офиса, разбира се, не ползваме макове - там може сичко, за Ажура на счетоводителката може и Правец 16.... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 0 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 6 години
"...не ти разбирам лоялността към отхапаните."Ей сега ще ти обясня: първо, аз не се забавлявам и не чешам краста на компютрите. За разлика от разни, дето са имали правци по къщите си през 80-те, аз съм нямал - просто те не се продаваха никъде! Аз имах в работата, а онези баровци, дето са ги имали у дома - да кажат от къде са ги взели. Гарантирам, че до 1990 г. в България персонални компютри не се продаваха на частни лица. Аз всеки компютър, който съм купил след 92-ра, е бил за частната ми фирма - за предпечатна подготовка. Защо Мак? Еми немаше друго тогава! Това се опитвам да обясня на професорите по-долу. През 92-ра за ПиСи имаше Уиндоус 3.1, който никой не знаеше дали ще се зареди и един бъгав Корел и до там! Когато започнах да проучвам евентуална доставка на сериозна входно-изходна периферия - барабанен скенер и постскрипт експонатор, се оказа, че всичките се предлагат само с интерфейс за Мак - в света на професионалния припрес нямаше Уиндоус! Имаше работни станции на ПиСи платформа, но бяха Юникс базирани, специализирани системи, които така и си останаха затворени за нововъзникващия свят на Desktop Publishing, където аз исках да отида. И те затова...После, през годините, съм гледал мъките на колеги и клиенти, които се опитаха да правят с пръ дня боя - да се борят с ОЕМски сбиртъци и гепен софт - еми колкото даваш, това получаваш... Чак след Уиндоус 2000 и XP тръгнаха сравнително по-нормално разни драйвъри и пакетите на Adobe, но пак с компромиси.Да, ако нямаш кинти, ако компа ти е за занимавка, или си некъв мишок на пазара, за кво ти е да се набутваш за Мак и да плащаш за софт - кеф ти Замунда, кеф ти пиратски софт, кеф ти насипни карантии да си събереш неква щайга... Аз обаче дера клиентски кожи, идват ми чужденци, рекламни агенции, надничат и се интересуват, носят файлове, седят до операторите, и кво - чекай малко, че се нас ра уиндоуса, мини утре, че требва да извикам Смарти да го преинсталира? Вече писах, че просто в професионалния свят на припреса, графиката, кад, фотография, дизайн, видео, анимация, издателски и рекламен бизнес, Макът е Must!Телефоните са друга бира - първият ми телефон през 93-та, беше аналогов Нокиа 150 и тежеше едно кило. От тогава немам спомен колко телефона съм сменил - имах и Нокиа Комуникатор, и Сони-Ериксон с писалка, и кво ли не, но истината е, че след айфона всички се строиха зад него и го подгониха да го имитират и копират - това е. В момента е все едно какъв телефон ще си вземеш - вече нема такава разлика. Виж, при таблетите даже не са се доближили до айпада...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 0
kalendar
преди 6 години
Впрочем - Стив Джобс за мен бледнее пред Бил Гейтс. Но всеки с вкуса си. А и двамата са някакви джуджета пред Денис Ричи, мир на праха му. И все пак Ричи няма култ към личността както към Джобс. Ти ми кажи що. ПР му е мамата. Дори без особено покритие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 0
kalendar
преди 6 години
Да знаеш - от преди да ходя на училище имах правец у нас. Тоя технологичен скок го изживях. И все още продължавам да не ти разбирам лоялността към отхапаните. Докато младите се захласваха по IRC ония не предлагаха нищо. Чак когато тук стана престижно тогава взеха да си ги купуват. Но не защото са по-функционални, а защото е...малко като изкуствените цици - значи, че си част от по-богатата каста. Уиндоуса стана адски популярен с Уин 98. Стана добър с Уин НТ. През 2007ма насреща имаше най-популярният тогава "смартфон" - Нокиа Н95. Да - айфоня може и да е бил по-добър. Не помня. Наистина не помня. Аз имах експерия. И си ми вършеше работа да рутя гаджетата из студентски град.И аз не казвам, че ще потънат - агонията на динозаврите ще е голяма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 0
kalendar
преди 6 години
не, разбира се и това всеки път го дъвчем по темата от вече стават сигурно пет години. Не съм работил на мак нищо - аз съм фен на ПЦ. И така ще си остане. Ползвам на някакво бейсик ниво (ама наистина много основно - близо съм до пълен лаик) фотошоп, но не виждам за какво друго да ми е. В гимназията имаше Мак и ще призная - страхотни са в съотношение качество - по-бързи са за единица мощност на хардуера. Но това е защото нищо не върви на тях. А и ако да са страхотни - не са го измислили те. Те са го приложили. Продават добре. Най-голямата компания като капитализация.От друга страна - аз си цъкам игри. Не виждам какво ще ми предложи Мак в игрите. Пълен *** са там. За да обясня колко е важно това, което казвам - предишният собственик на НОВА Тв ги продаде, за да им останат ресурси да правят състезания по електронни спортове. Миналата година най-добрият български геймър(Иван Бориславов - Майнд Кънтрол) изкара повече кинти от Гришо. Ако и гаджетата му още да не са поп звезди. Мак в това отношение са динозаври. И като гледам как работят разработчиците на игри - така ще си остане. ПУБГ(игра за нинтендо и ПЦ) от 0 до 4,6 милиарда се случи за около 8 месеца...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 6 години
Тъпчо, не ми вкарвай думи в устата.. да имахме, брат ми и после аз бяхме в отбора на града....и за това знам че говориш глупости... това че някви от меито 92ра са се впечатлили от 486,докати по гаражните зали ги имаше (пентиума излиза 93та), е нормално.... учих там, знам ги колко неуки са на тая тема, даже са пи зле от теб
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още