IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TECHnalysis Research: Големият ръст при смартфоните e минало

Стандартите и очакванията към Apple са много по-високи и много по-сурови, твърди анализаторът Боб О’Донъл

21:23 | 02.02.18 г. 55
TECHnalysis Research: Големият ръст при смартфоните e минало

Големият ръст на пазара на смартфони приключи. Така смята Боб О’Донъл, президент и главен анализатор на TECHnalysis Research. 

„И за компании, които разчитаха за 2/3 от приходите си на смартфони, очевидно това е сериозно и трябва да се следи”, каза O’Донъл в интервю за Bloomberg, визирайки Apple. 

Американският концерн показа, че продава по-малко iPhone, след като 1% от потребителите предпочитат да си запазят стария си телефон.

„Apple е най-голямата компания в света по пазарна капитализация. Затова стандартите са много по-високи и много по-сурови. Никой не остава завинаги на върха", каза още анализаторът.

Късно в четвъртък Apple отново представи рекордни резултати, но и разочароваща прогноза за текущото тримесечие.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

15
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 6 години
Еми да се изодим още един път връз теб, и аз умах у нас 16ка, 87ма.... има поне 10 смартфона преди ифона, но истинския успех знаеш ли що иде с него.... заради апп стора, те това новото от тях, от там изкъртиха пачките, което беше подобие на ай тюнс, не че направиха първия мп3 плеър... стиви е цар на маркетинга и дизайна, не толко на иновациите. И за това балъците калвете!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 0 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 6 години
Брей...! През 1980 си си имал компютър у вас?! Това "в нас" да не е било некъде из южните райони на Сан Франсиско? :lol: Сигурно е бил вече и с графичен интерфейс... :lol: Той и оня смарт, дет се е изонодел между нас, и той каза, че през 1989 у Видин е виждал Intel 486, а през 1993 вече си е пишел домашните на Пентиум и ми се смееше, щото писах, че когато през летото на 1992 купих 486 със сървърно дъно и слотове за 64 МВ RAM, от една катедра на МЕИ-то помолиха да дойдат да го разгледат на живо... Да, сега секи може сичко да пише - безплатно е... Знам, че първият смартфон не е на Епъл. Аз имах Сони-Ериксон с един ***, с който бъцках по дисплея през 2007, но когато брат ми си дойде през 2008 с айфон, ми стана ясно, че немат нищо общо... Ако изобщо си ми прочел коментарите, би требвало да си ме разбрал... Ако не - мноо здраве... ;) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 0
julian12
преди 6 години
Първият смартфон далеч не е производство на епъл нито първия компютър с интерфейс. Хубаво е, че си пипал компютър щото ние си имахме в нас, а не на работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 6 години
По-злобна конкуренция от тази на автомобилния пазар няма, но Мерцедес-Бенц си е институция, нищо, че Даймлер се лашка нагоре-надолу в бурното море на пазара... Нищо, че и Карл Бенц и Готлиб Даймлер не са измислили и направили първия ДВГ, но го направиха за първи път годен за потребителите и малко от каращите коли днес са чували за Ото... ;) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 6 години
Единственият облак над бъдещето на Епъл може да бъде загубата на Стив Джобс - според някои компетентни хора, той наистина е бил истински визионер и генератор на идеи, освен уникален мениджър. И съм леко склонен да се съобразявам с това мнение...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Нема нужда да чета - всичко това се случи пред очите ми. Още 1986 г. съм водил курсове по DOS. Първия компютър, който пипнах с ръка, беше Епъл - едни пичове в МЕИ-то за периферия му беха закачили касетофон и телевизор "Юность". Първият ми служебен компютър беше Правец 8, а следващият - Правец 16 - без хард диск.В държавната ми работа през 80-тесъм въртял схеми да будалкаме Коком - не знам дали си чувал за това време и за тази организация, (COCOM, Coordinating committee on export), която имаше грижа да не пуска компютърни високи технологии в соцлагера. Все нещо може и да поназнайвам...Ти освен да си чел, дали си виждал некъде некой да използва компютър на Xerox с GUI? И Уиндоус и всичко, което се нацвъка около него като Open и не толкова оупън, кого копират? Mac OS или Alto на Xerox? И кога Уиндоус стана изобщо годен за неква сериозна работа? Даже са си го отбелязали - 2000... Или каква е разликата между iPhone и първите опити за такива устройства? Кого копират всички - Епъл или Ериксон?Имаше дълги години, когато, за да свършиш неква сериозна работа с компютър, или требваше да ползваш от онези, дето пълнеха по една стая със шкафове, или Епъл-Макинтош. Така беше, сега може и да е друго. Така беше и със смартфоните. Сега е лесно да наречеш айфона "шитня", но през 2007-2008 какво имаше насреща - помниш ли?Аз те разбрах, но не вярвам, че ще потънат, защото вече от доста време им го предсказват - когато Уиндоуса заприлича на операционна система, пак имаше прогнози, че гробът на Епъл е изкопан, а те изкъртиха пазара с телефони и таблети. Никой не знае какво ще измислят занапред... Понижението е просто цикъл - The Life Is Full With Ups And Downs... ;) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
Не ги слушай тия, не чети, само пиши !!!.... натуралната ти глупост ми е по забавна. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 6 години
Това го слушам от поне 25 години-----Айде бе, цели 25 ли станаха, хахахаха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 0
julian12
преди 6 години
Мажи, 'земи прочети малко от къде идва интерфейса, на какво е базиран Епъл и кой първи предлага смартфони. Много, ама ужасно много грешиш. Аз да поясня малко коментара си. Не казвам, че Ябълката ще умре. Тия имат уникални продукти. Казвам, че конкуренцията им се засилва, еуфорията от смартфона им умира, следователно ще има понижение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Интересно ми е дали си работил нещо на Мак и на РС, например видеообработка и 3D анимация, имаш ли опит и емпирични наблюдения за сравнение и класификацията на продуктите на Епъл като "шитни" на тях ли я основаваш? Или например, ползвал ли си таблет iPad на Епъл и спрямо кой подобен от алтернативен производител и операционна система се явява "шитня"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още