IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TECHnalysis Research: Големият ръст при смартфоните e минало

Стандартите и очакванията към Apple са много по-високи и много по-сурови, твърди анализаторът Боб О’Донъл

21:23 | 02.02.18 г. 55
TECHnalysis Research: Големият ръст при смартфоните e минало

Големият ръст на пазара на смартфони приключи. Така смята Боб О’Донъл, президент и главен анализатор на TECHnalysis Research. 

„И за компании, които разчитаха за 2/3 от приходите си на смартфони, очевидно това е сериозно и трябва да се следи”, каза O’Донъл в интервю за Bloomberg, визирайки Apple. 

Американският концерн показа, че продава по-малко iPhone, след като 1% от потребителите предпочитат да си запазят стария си телефон.

„Apple е най-голямата компания в света по пазарна капитализация. Затова стандартите са много по-високи и много по-сурови. Никой не остава завинаги на върха", каза още анализаторът.

Късно в четвъртък Apple отново представи рекордни резултати, но и разочароваща прогноза за текущото тримесечие.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 6 години
И кой е компютърът с графичен интерфейс, който си виждал, пипал или знаеш някой да е произвеждал преди Епъл? Кой е настолният компютър, който си виждал да работи преди Епъл? Кой е смартфонът преди Епъл, който видя хората да купуват, ползват и предпочитат?Аз ползвам компютри Епъл от 1993 година, а за първи път видях през 1990 г. настолен, персонален компютър да върти в реално време 100 МВ файлове във Фотошоп и това беше Епъл Макинтош Куадра 950 и едни германци от Сименс цъкаха около него - за твое сведение, Сименс по това време правеше едни компютри М56, които обслужваха Люфтханза и Бундесфера и ги бутаха на колелца, в отделни шкафове им беха паметите, в други - харддисковете и беха на поне 10 години зад Епъл като хардуер и операционна система... Та, полека с шитните - доста смело, да не кажа лекомислено изказване за компютрите на Епъл... Не съм срещал още истински професионалист от моя бранш (дизайн, предпечат, печат, отделно - проектиране (CAD), видеообработка, анимация), който да нарече маковете "шитни"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
kalendar
преди 6 години
нищо от това, което си написал не е вярноНито графичният интерфейс е измислен от тях, нито смарт фоните, нито настолният компютър. Общо взето - крадците от отхапаната ябълка просто си продават добре шитните, но не са измислили нищо. дали ще тръгне - надали. Продават добре. В друго не ги бива, но в това - ок.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 6 години
Това го слушам от поне 25 години... Тогава немаше смартфони, но имаше Епъл... И след 25 пак може да нема смартфони, но Епъл ще я има и пак ще е холдър на засукани технологични глезотии и пак ще е нещо повече от повечето...Епъл измисли смартфоните - доста, след като измисли настолния компютър и GUI. Ще измисли още куп неща, вервай ми...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 6
julian12
преди 6 години
Апълката скоро ще тръгне на долу лека по лека.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 0
Mohave
преди 6 години
"Американският концерн показа, че продава по-малко iPhone, след като 1% от потребителите предпочитат да си запазят стария си телефон." Това значи , че 99 % от притежателите заменят телефона си с по-нов модел всяка година ли ? Т.е купуват телефон със срок на експлоатация 1 година . Е това се казва потребители . Според мен по-вярно е обратното - че само около 1 % са склонни да си купят по новия модел - щото не се различава съществено от стария и защото са инвестирали в трайна стока .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още