IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възходът на аутсорсинг индустрията продължава

Делът на този бизнес в България се очаква да достигне 2,5 млрд. евро или 4,2% от БВП до 2020 г.

14:25 | 06.02.18 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Към 2016 г. аутсорсинг индустрията съставлява 3,6% от националния БВП и отбелязва постоянен ръст – през 2015 г. е 3,4%, а през 2014 г. – 2,8%. Това стана ясно по време на пресконференция на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции и Българската аутсорсинг асоциация, на която бяха представени данни за състоянието на сектора и предизвикателствата през следващите години.

Според данните в София са концентрирани над 90% от аутсорсинг дейностите в България, а общата продукция на сектора надхвърля 5 млрд. лв. към 2015 г. и формира 9% от общата продукция на София през 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 34 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 6 години
Хаха... Мой приятел върти такъв бизнес - от едната страна са само чужди компании, а от другата - кандидати от Русия, Украйна, Молдова, Македония, Сърбия и Елхово... :lol: И става дума само за IT - чул ли си скоро фирма от този бранш да отвори офис в Търново или Бургас? Даже в Пловдив и Варна нема клиенти... За там гледай обявите за сервитьорки и компаньонки - тех аутсорсинга не ги лови... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 40 rate down comment 8
thehappyroger
преди 6 години
Е какво да кажат, не виждаш ли че се чудят всеки ден какви локуми да разтягат за развитие и растеж, за да може още малко да си крадат като не виждали от еврофондовете и обществените поръчки и никой да не ги закача да си унищожават страната, докато реалността на българската икономика е напълно противоположна и след мн малко години това ще се разбере, че даже и ще се усети. Ама след това оправия за разграбената отвсякъде *** няма да има, нито външни инвестиции ще я спасят, нито Иисус, Аллах, Буда, Луцифер и т.н., кой в каквото си вярва там :D Някои си мислят, че 30 години демокрацията може само да им дава, без това да има негативни последствия :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 50 rate down comment 1
killmore
преди 6 години
София та София. Въпросната "аутсорсинг индустрия" не е само в София. Дайте да видим ефекта и върху дригите градове - Пловдив, Варна, Бургас и В.Търново. Как се движат числата спрямо брой население? Вижда ли се темпо на растеж вдругите градове, изпреварващо столицата? Разчупете малко и без това тъжната демографска картина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 39 rate down comment 9
thehappyroger
преди 6 години
А до 2030-та смехономиката на страната ще е един град, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник. БЪЛГАРСКИТЕ фирми в малкия и средния частен сектор и особено в провинцията, които досега политическата класа и масонският бизнес елит изсмукваше до кръв вече 30 години, предстои да фалират до 2025-та, след това аутсорсинг ще ви пълни бюджета, ще им кажа на *** и хрантутниците на държавна хранилка да си знаят, че няма да останат гладни и за напред ;) След 2030-та ще вземат пенсии ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още